Srijeda, 24. travnja 2024.

U Kloštru Podravskom otvoren novi prostor za jasličku skupinu Dječjeg vrtića Igra

U sklopu proslave Dana općine Kloštar Podravski službeno je otvoren novi prostor Dječjeg vrtića Igra koji je namijenjen za jasličku skupinu.

– U novoj pedagoškoj godini vrtićki kapaciteti sa sadašnjih 25 će biti povećani za boravak još 12 mališana od jedne do dvije godine. U drugoj fazi vrtić će dobiti prostor za još dvije odgojne skupine čime će se kapacitet povećati za još 40 polaznika, a sredstva, 360.000 eura, Općina Kloštar Podravski osigurala je putem Ministarstva znanosti i obrazovanja. Radovi bi trebali početi ovog ljeta, planirana je i investicija u vanjsko igralište vrtića vrijedna 30.000 eura, a nove bi sprave trebale biti postavljene već idućeg tjedna – poručili su iz Službe ureda župana.

Načelnik Općine Siniša Pavlović kazao je kako je briga za najmlađe njihov prioritet te zahvalio svima koji su pomogli da se projekt realizira, a čestitkama i podršku novim planovima je u prigodnom govoru uputio i župan Darko Koren koji je istaknuo kako je ulaganje u najmlađe najbolja investicija u budućnost zajednice.

Dodajmo da je general pukovnik u mirovini Mladen Markač službeno otvorio nove prostore.

zatvori