Subota, 18. svibnja 2024.

Slučaj trovanja ugljičnim monoksidom u Koprivnici: Tročlana obitelj završila u bolnici

U obiteljskoj kući u Koprivnici sinoć je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom.

– Uslijed rada protočnog plinskog bojlera i kuhinjske nape došlo je do smanjenja kisika i povećanja koncentracije ugljičnog monoksida te trovanja dvoje 33-godišnjaka i petogodišnjeg djeteta – izvijestili su jutros iz Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Tročlanoj obitelji je pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici dr. Tomislav Bardek Koprivnica te će po zaprimanju liječničke dokumentacije biti poznata kvalifikacija njihovih ozljeda.

Kako bi se izbjegli tragični događaji, policija podsjeća da je plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) potrebno obavezno servisirati jednom godišnje i to od strane ovlaštenih stručnih servisera jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva.

Napominju da ovlašteni dimnjačar mora pregledati i očistiti sve dimnjake prije sezone loženja, a kasnije u rokovima koji su određeni gradskim ili općinskim odlukama. O rokovima čišćenja možete pitati svog dimnjačara, a izvanredne preglede i čišćenje dimnjaka potrebno je učiniti prilikom svake promjene uređaja za loženje ili promjene goriva.

– Zapamtite, samo ispravno izveden, pregledan i očišćen sustav grijanja je onaj koji se može koristiti na siguran i pouzdan način – zaključuju iz policije.

zatvori