Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Pred nama je još jedna Picokijada, izrađena je radna verzija programa

Na prvoj održanoj sjednici Organizacijskog odbora Picokijade izrađena je radna verzija programa za 55. Picokijadu te su dodijeljena programska i marketinška zaduženja članovima.

– Picokijada je najvažnija priredba za nas jer je Đurđevcu priskrbila prestižnu titulu Europske destinacije turističke izvrsnosti u čuvanju nematerijalne kulturne baštine. U scenskom prikazu sudjeluje više od 300 kulturnih amatera i članova brojnih udruga te će i ove godine izvesti priredbu za pamćenje – poručio je predsjednik Organizacijskog odbora Željko Lacković te zahvalio svima koji tradicionalno sudjeluju u organizaciji i realizaciji manifestacije.

Direktor Turističke zajednice grada Đurđevca Mario Fuček istaknuo je kako se sprema dobra zabava.

– Važno nam je da i ove godine u Đurđevac dolazi silnik Ulama-beg, no mogu potvrditi da nam od poznatih imena dolaze Halid Bešlić te Prljavo kazalište – kazao je Fuček i dodao kako pregovaraju s još jednim izvođačem, no za sada neće otkriti o kome je riječ.

Iz Grada Đurđevca javljaju kako će program uskoro biti objavljen, a bit će potpisani i ugovori s najznačajnijim sponzorskim partnerima ovogodišnje manifestacije.

Spomenimo da će se ove godine Picokijada održati od 23. do 25. lipnja.

zatvori