Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

POU Koprivnica – Predbilježbe za program obrazovanja za Knjigovođu/knjigovotkinju

Pučko otvoreno učilište Koprivnica provodi novi program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja koji nezaposleni polaznici mogu pohađati besplatno, preko vaučera koje dodjeljuje Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Program uključuje čak 140 sati učenja temeljenog na radu tijekom kojeg polaznici rade na konkretnim zadatcima u knjigovodstvenom softveru.

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja omogućuje stjecanje znanja i vještina potrebnih za:

  • izradu i provjeru ispravnosti knjigovodstvene dokumentacije i evidentiranje iste na kontima u osnovnim i pomoćnim poslovnim knjigama
  • evidentiranje poslovnih događaja vezanih uz temeljne računovodstvene kategorije na osnovu vjerodostojnih isprava u osnovnim i pomoćnim poslovnim knjigama primjenom kontnog plana
  • obračun plaće, ostalih naknada i drugog dohotka zaposlenicima te izrađivanje podloge za izradu temeljnih financijskih izvještaja
  • provjeravanje ispravnosti zaprimljene dokumentacije, provođenje knjiženja na osnovu knjigovodstvenih isprava
  • obrađivanje knjigovodstvenih i računovodstvenih podatka korištenjem knjigovodstvenog softvera uz primjenu ergonomskih načela u uredskom poslovanju.

Program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođa/knjigovotkinja provodi se redovitom nastavom u trajanju od 350 sati, uz mogućnost izvođenja teorijskog dijela programa putem online prijenosa u stvarnom vremenu putem aplikacija za virtualno učenje (vođeni proces učenja i poučavanja) a učenje temeljeno na radu isključivo uživo, u specijaliziranim učionicama.

Ishodi učenja ostvaruju se dijelom vođenim procesom učenja i poučavanja u trajanju od 85 sati, dijelom učenjem temeljenim na radu u trajanju od 140 sati, a dijelom samostalnim aktivnostima polaznika, u trajanju od 125 sati.

Učenje temeljeno na radu obuhvaća rješavanje problemskih situacija i izvršenje konkretnih radnih zadaća u simuliranim ili stvarnim uvjetima uz korištenje knjigovodstvenog softvera.

Uvjet upisa u program je cjelovita kvalifikacija na razini 4.2, tj. završena četverogodišnja srednja škola.
Nastava se odvija 2-3 puta tjedno.
Trajanje izobrazbe: do 6 mjeseci za nezaposlene osobe, do 10 mjeseci za zaposlene osobe.

Osim programa za knjigovođu, u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica preko vaučera možete pohađati i sljedeće atraktivne programe:

  • program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije internetski marketing i brendiranje
  • program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije asistent za upravljanje projektima
  • program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije društveno odgovorno poslovanje
  • program obrazovanja za stjecanje mikrokvalifikacije rukovanje viličarom u skladišnom prostoru

Zainteresirani kandidati mogu od POU Koprivnica zatražiti ponudu za odabrani program obrazovanja te potom podnijeti zahtjev Hrvatskom zavodu za zapošljavanje za dodjelu vaučera za obrazovanje. Vaučere za obrazovanje HZZ dodjeljuje nezaposlenim i zaposlenim osobama starijima od 15 godina.

Više informacija o vaučerima možete saznati na internetskoj stranici HZZ-a (https://vauceri.hzz.hr/) ili upitom na naše kontakte.

Za sva pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

Kontakti:
Telefon: 048/ 621 106, 099 314 6824
Mail: [email protected], [email protected], [email protected]

zatvori