Subota, 4. svibnja 2024.

[POKLANJAMO] Ludens teatar ugošćuje predstavu ’39 stepenika’, znamo koga vodimo na izvedbu

Ludens teatar ugošćuje sjajan glumački ansambl iz Srbije.

Drava.info vodi vas na predstavu, a sretne dobitnice su Tajana Brnica i Nevenka Pintar. Upute smo vam poslali u inbox. 

Gradsko pozorište Bečej u koprodukciji s Pozorištem mladih Novi Sad postavilo je predstavu “39 stepenika” Patricka Barlowa, a prema filmu Alfreda Hitchocka dok je sam film nastao na temelju romana Johna Buchana.

Predstava je na rasporedu u nedjelju 21. svibnja u Domu mladih u Koprivnici u 20 sati.

Glume Ivan Đurić, Aleksandra Pejić, Danilo Milovanović, Igor Greksa, a redatelj je Igor Pavlović.

Priča o mladom Richardu Hannayu koji tragom špijuna, koji su ubili ženu u njegovu stanu, odlazi iz Londona u Škotsku kako bi ih pronašao. Policija ga sumnjiči za ubojstvo, a špijuni su mu za petama. U vlaku, tijekom bijega, zatraži pomoć djevojke Pamele…

Bakan je donio nešto novo u žanr trilera – u centar zbivanja ubacio je slučajnog junaka, čovjeka koji pod stjecajem neobičnih okolnosti biva upleten u nevjerojatnu avanturu u kojoj pokušava istovremeno razotkriti međunarodnu špijunsku organizaciju i dokazati svoju nevinost povodom optužbe za ubojstvo koje nije počinio. Genijalni redatelj Hitchock, čuven po napetim trenucima i uzbudljivim zapletima, napravio je od avanturističkog romana odličan triler. Kroz njegove filmove ponavljali su se mnogi motivi, pa je i naša predstava prepuna citata iz njegovih poznatih filmova. Konačno, Barlouva adaptacija oplemenila je osnovni tekst scenski efektnim humorom, u maniri komedija.

Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr. Za rezervacije i informacije nazvati 0977583367.

zatvori