Petak, 3. svibnja 2024.

Pada nezaposlenost u Podravini i Prigorju, u travnju najtraženiji liječnici

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci krajem travnja na području Koprivničko-križevačke županije evidentirano je 1.749 nezaposlenih osoba.

U odnosu na ožujak to su 43 nezaposlene osobe ili 2,4 posto manje, dok je u odnosu na travanj prethodne godine evidentirana 91 nezaposlena osoba ili 4,9 posto manje.

U odnosu na prethodni mjesec u ispostavama Đurđevac i Križevci evidentiran je pad broja nezaposlenih osoba, i to u Đurđevcu za 38 osoba ili 7,1 posto te u Križevcima za 30 osoba ili 13,8 posto, dok je u Koprivnici zabilježen rast, i to za 25 osoba ili 2,4 posto.

Kada je riječ o izlascima iz nezaposlenih ukupno su tijekom travnja iz evidencije nezaposlenih izašle 364 osobe, što je za 11,7 posto više nego u ožujku te za 14,1 posto više nego u travnju prethodne godine.

Što se tiče ulazaka u evidenciju nezaposlenih, novoprijavljenih osoba je tijekom travnja bilo 321, što je za 17,6 posto više nego u ožujku te za 11,5 posto više nego u travnju prethodne godine, od čega izravno iz radnog odnosa dolazi 255 osoba ili 79,5 posto.

Područni ured Križevci tijekom izvještajnog mjeseca evidentira 352 potrebe za radnicima od strane poslodavaca, što je za 31,3 posto manje nego u ožujku te za 16,2 posto manje nego u travnju prethodne godine. Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, prerađivačkoj industriji i obrazovanju.

Najtraženija zanimanja u travnju su doktor, odnosno doktorica medicine, vozač, odnosno vozačica taksija te vrtlarski radnik, odnosno vrtlarska radnica za jednostavne vrtlarske i hortikulturne radove.

zatvori