Nedjelja, 5. svibnja 2024.

OGROMAN PORAST Od zatvaranja prometnica u Koprivnici drastično povećanje broja prometnih nesreća

Od zatvaranja Pavelinske ulice zbog radova u sklopu projekta Aglomeracija i nadvožnjaka na državnoj cesti broj 2 radi rekonstrukcije, na području Koprivnice stvaraju se velike prometne gužve.

No osim velikih gužvi, od 20. ožujka pa sve do 11. svibnja, primjetan je i veći broj prometnih nesreća na području grada.

U Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj doznajemo da se, u odnosu na isto razdoblje lani, radi o povećanju broja prometnih nesreća od 41,5 posto.

– U navedenom razdoblju ove godine je zabilježeno 58 prometnih nesreća na području grada Koprivnice, dok je u istom razdoblju prošle godine bila evidentirana 41 prometna nesreća. Možemo reći da je na povećanje broja prometnih nesreća u gradu Koprivnici vrlo vjerojatno utjecalo i to što je u posljednja dva mjeseca višestruko povećan broj vozila koja voze gradskim ulicama, a radi preusmjeravanja prometa zbog radova koji su u tijeku na drugim prometnicama, odnosno na obilaznici – objasnila je Ivana Šeničnjak, policijska službenica za odnose s javnošću Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Dodala je da su najčešći uzroci događanja prometnih nesreća nedovoljan razmak između vozila, oduzimanje prednosti prolaska te neprilagođena brzina stanju i uvjetima na kolniku.

– Naši policijski službenici svakodnevno prate stanje prometne problematike u gradu te, shodno mogućnostima i procjeni, kada je gustoća prometa najveća, neposredno upravljaju prometom na najfrekventnijim raskrižjima. Apeliramo na povećan oprez i poštivanje prometnih propisa te u slučaju sporijeg odvijanja prometa građane molimo za međusobno uvažavanje i strpljenje – zaključila je.

zatvori