Petak, 3. svibnja 2024.

ODRŽANA GLAVNA SKUPŠTINA Izabrani novi članovi Nadzornog odbora Podravke, izglasana i odluka o isplati dividende

Glavna skupština Podravke d.d. održana je danas u poslovnom sjedištu Podravke u Koprivnici, a dioničari su, između ostaloga, izabrali i nove članove Nadzornog odbora Podravke.

Kako su objasnili u Podravki, dosadašnjim članovima Marini Dabić i Tomislavu Kitoniću s 30. lipnja ove godine ističe mandat, dok je bivši predsjednik Nadzornog odbora Želimir Vukina još krajem prošle godine podnio ostavku. Novim članovima tako su izabrani Darko Prpić, Damir Čukman i Ante Jelčić. Izabrani su na mandat od četiri godine koji Darku Prpiću i Damiru Čukmanu počinje s 1. srpnja ove godine, dok će Ante Jelčić svoju dužnost početi obnašati od danas.

– Na skupštini su predstavljena i financijska izvješća za 2022. godinu, a donesena je i Odluka o izmjeni statuta. Također, Odlukom o usklađenju temeljnog kapitala i dionica društva povećan je temeljni kapital društva za iznos od 5,7 milijuna eura. Temeljni kapital sada iznosi 213.600.090 eura i podijeljen je na 7.120.003 redovne dionice. Pojedinačni nominalni iznos svake dionice jest 30 eura – istaknuli su.

Dioničari Podravke d.d. izglasali su i odluku o isplati dividende u iznosu od 2,65 eura po dionici.

– Dividenda će se dioničarima koji su na dan 16. lipnja 2023. godine upisani u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva isplatiti 14. srpnja – naglasili su još u Podravki.

Dioničarima se obratila i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić i osvrnula na rezultate poslovanja u protekloj godini.

– U godini iza nas, uspjeh je odraz strateškog planiranja, promišljenog upravljanja zalihama i procesima nabave, kao i brzih prilagodbi načinima rada usmjerenih na maksimalnu optimizaciju potrošnje energije. Osim toga, za uspješno savladavanje globalnih poremećaja bilo je važno usmjeriti se i na održavanje globalne konkurentnosti. Povrh aktivnog upravljanja portfeljem, to smo činili kroz tri ključne poluge – optimizaciju troškova, snažan investicijski ciklus te ulaganje u zaposlenike. Podravka je pritom u Hrvatskoj cijene prehrambenih proizvoda povećavala samo jednom i to krajem drugog kvartala. Cjelokupna korekcija cijena bila je u rasponu od pet do sedam posto. U ostvarivanju ovih rezultata Podravka nije koristila olakšice u cijeni energenata koje je svojim mjerama osigurala Vlada Republike Hrvatske – poručila je Dalić, a njeno obraćanje u cijelosti možete pročitati ovdje.

zatvori