Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Načelnik Vrabelj: Očekujem da će u srpnju početi izgradnja novog dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu

U srpnju bi trebala početi izgradnja novog dječjeg vrtića u Koprivničkom Ivancu.

Kako nam je to objasnio načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj, u petak je završen postupak javne nabave pa sada slijedi odabir izvođača radova.

Zoran Vrabelj. Snimio Tomislav Matijašić.

– Već smo ranije najavili da će 26. svibnja biti kraj javne nabave. Očekujemo da ćemo dobiti što bolju cijenu za daljnju izgradnju. Odluku o izvođaču radova mora potvrditi Vijeće, a nakon toga moramo napraviti i nabavu za nadzor. Očekujem da ćemo u srpnju početi s izgradnjom novog dječjeg vrtića i da ćemo konačno riješiti problematiku s nedostatkom kapaciteta koji trenutno imamo i koji vučemo dugi niz godina – naglasio je Vrabelj.

Podsjetimo, Općini su još u listopadu prošle godine odobrena sredstva za izgradnju vrtića i to na natječaju u sklopu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti koji je raspisalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

>> ODOBRENA SREDSTVA U Koprivničkom Ivancu gradit će se novi vrtić

Ovim projektom izgradit će se novi dječji vrtić za dvije nove vrtićke i jednu novu jasličku skupinu. Uz postojeći, koji će i dalje ostati aktivan, na području općine bit će tako opremljene ukupno tri vrtićke i dvije jasličke skupine, što će biti dovoljno da se upišu sva djeca s područja općine, istaknuo je načelnik Vrabelj.

Dodajmo da je projekt vrijedan oko devet milijuna kuna, a Općini Koprivnički Ivanec je putem natječaja odobren najveći mogući iznos sredstava u iznosu od 4,1 milijun kuna.

Izvor: Općina Koprivnički Ivanec
Izvor: Općina Koprivnički Ivanec
zatvori