Subota, 20. travnja 2024.

JEDINI U ŽUPANIJI Dječji vrtić Maslačak izabran za provođenje programa Ruksak (pun) kulture

Dječji vrtić Maslačak i ove je pedagoške godine odabran za provođenje programa Ruksak (pun) kulture i to kao jedini u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručili su da je riječ o programu koji zajednički provode Ministarstvo kulture i Ministarstvo znanosti i obrazovanja kao dopunski program potpore kurikulumu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.

– Program omogućava dostupnost i približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima koji žive u sredinama s ograničenom dostupnosti kulturnim i umjetničkim sadržajima. Naš vrtić odabran je za provođenje ovog programa u kategorijama kazališne, filmske i plesne umjetnosti – objašnjavaju.

U vrtiću govore kako su se ove godine spojili s Teatrom Poco Loco iz Zagreba, a u Maslačak dolaze s predstavom “Ovo sam ja”.

– Predstava je za uzrast djece od dvije do pet godina. Riječ je o neverbalnoj predstavi koja se obraća najmlađoj djeci jezikom koji oni najbolje razumiju: jezikom plesa i pokreta pa ćemo među ostalim vidjeti kako žirafa pleše balet, patka jazz dance, a lisac suvremeni ples. Ponosni smo i radujemo se ovogodišnjim suradnjama koje ćemo u sklopu programa ostvariti – ističu u Maslačku.

zatvori