Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

Jakšić ugostio hrvatske reprezentativke u hrvanju, Žugaj: Koprivnicu vidimo kao bazu za naše pripreme u budućnosti

Reprezentativke Hrvatske u hrvanju dobnih kategorija U15, U17 i U20 na petodnevnim su pripremama u Koprivnici, a priliku da ih ugosti iskoristio je gradonačelnik Mišel Jakšić koji je za njih priredio prijam u Gradskoj vijećnici.

– Drago mi je da u našem gradu možemo ugostiti Hrvatsku žensku hrvačku reprezentaciju, pogotovo jer imamo Hrvački klub Podravka, klub velike i bogate tradicije te turnir Zlatni pijetao na koji smo jako ponosni. Želim vam da i u budućnosti čuvate i razvijate hrvatsko hrvanje – poručio je gradonačelnik Jakšić te reprezentativkama poželio ugodan boravak u našem gradu.

Vedran Blažeković, tajnik i trener Hrvačkog kluba Podravka, uputio je zahvalu gradonačelniku na prijamu i domaćinstvu.

– Ove pripreme ne bismo mogli realizirati bez potpore Grada, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice te tvrtke Komunalac koji su nam omogućili prostor za trening. Sada imamo sve potrebne uvjete kako bismo poboljšali naše rezultate – rekao je Blažeković.

Glavni trener reprezentacije Nenad Žugaj smatra kako su postavljeni dobri temelji za uspješnu i dugoročnu suradnju.

– Koprivnicu vidimo kao bazu za naše pripreme u budućnosti jer smo se povezali sa savezima iz Mađarske, Kosova, Srbije i Austrije. Uz odlične uvijete svima odgovara i lokacija – istaknuo je.

Uime reprezentativki obratila se prvakinja Balkana, Veronika Vilk koja je ujedno članica Hrvačkog kluba Podravka.

– Drago mi je da su pripreme upravo u Koprivnici jer mi to olakšava praćenje školskih obaveza. S nama su na pripremama i kolegice s Kosova te iz Mađarske s kojima se pripremamo za europska i svjetska prvenstva koja nas čekaju ovog ljeta – kazala je Vilk.

Spomenimo kako je prijemu prisustvovala i pomoćna trenerica reprezentacije Daria Karić, kao i pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek.

zatvori