Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Golubić: Pronašli smo rješenje za problematično semaforizirano raskrižje

Semafore na koprivničkom raskrižju Ulice Ivana Česmičkog, Varaždinske ceste i Zagrebačke ulice zamijenit će rotor.

Potvrdio nam je to Tomislav Golubić, pročelnik Upravnog odjel za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo, istaknuvši da se rješenje tog problematičnog raskrižja s Hrvatskim cestama pokušava pronaći posljednjih 10 godina.

– I sad smo došli do određenog rješenja koje iziskuje nešto rješavanja imovinsko-pravnih odnosa, međutim idemo to projektirati, idemo to napraviti i pripremiti sve da bi se danas-sutra u nekakvim planovima Hrvatskih cesta moglo pronaći sredstava da se to izvede – rekao je Golubić.

Spomenimo da je u izmjenama programa građenja komunalne infrastrukture na području grada Koprivnice za 2023. godinu uvrštena stavka za izradu projektne dokumentacije za ishođenje lokacijske dozvole u vrijednosti 27.000 eura.

– Ovom izmjenom programa planiran je iznos za nabavu projektne dokumentacije u svrhu ishođenja lokacijske dozvole. Svrha ishođenja lokacijske dozvole je definirati obuhvat zahvata nužan za realizaciju investicije te rješavanje imovinsko-pravnih odnosa odnosno kupnja zemljišta i kuća u zoni zahvata kao preduvjet za početak izgradnje i uređenja kružnog raskrižja – stoji u programu.

zatvori