Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Svečano je otvoren Centar za pomoć u kući

Svečano je otvoren Centar za pomoć u kući koji se nalazi u Herešinskoj ulici u Koprivnici.

Izgradnja i opremanje nove zgrade ostvarena je putem projekta vrijednog gotovo dva milijuna eura bespovratnih sredstava iz Europske unije koji je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Ovim novim objektom koji se prostire na 1.200 metara kvadratnih stvoreni su uvjeti za proširenje postojećih i razvoj novih socijalnih usluga.

U društvu podsjećaju da je Grad Koprivnica za gradnju darovao zemljište, a kamen temeljac je položen 20. prosinca 2021. godine.

– Izgradnja i opremanje zgrade završeni su u svibnju 2023. godine. U prizemlju su pučka kuhinja i blagovaonica, prostor za rad gerontodomaćica i popratne prostorije te dnevni boravak za umirovljenike. Na katu je prostor za dnevni boravak beskućnika te uredske prostorije. U nastavku zgrade je skladišni prostor površine 300 kvadratnih metara, namijenjen skladištenju hrane i donacija za pripremu obroka u pučkoj kuhinji, a prostor je dostupan za prilaz i istovar svim vrstama teretnih vozila. Kuhinja je opremljena profesionalnim uređajima te ima povećani kapacitet u odnosu na dosadašnju, u njoj se može pripremati do 300 obroka dnevno. Iz kuhinje se ulazi u skladište hrane, a tamo su i dvije hladne komore za skladištenje lako kvarljivih namirnica – objašnjavaju.

 

Otvorenje Centra za pomoć u kući Koprivnica

Objavljuje Drava.info u Petak, 19. svibnja 2023. 

zatvori