Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnički DJ Kraundler iz studija u Berlinu pokrenuo glazbeni podcast: Tu je centar svijeta, svi prate što se događa na berlinskoj techno sceni

Koprivnički DJ i producent Deni Udorović poznatiji kao Kraundler živi svoje snove – krajem 2021. godine preselio se u Berlin, pokrenuo je svoj podcast, a nastupa i u velikim svjetskim gradovima.

Kako nam je to i sam rekao, preseljenje u Berlin je dugo godina priželjkivao i odgađao.

– Nije baš lako skupiti hrabrosti, ostaviti sve i otići daleko od rodnog kraja, započeti sve od nule u stranoj zemlji gdje nemaš nikoga i ne govoriš jezik. Sva ova situacija ograničenog kretanja i djelovanja koja je mnoge zadesila u pandemiji koronavirusa i meni je poremetila sve planove koje sam imao. Nakon završenog diplomskog studija nisam uspio dobiti posao srodan struci, otkazani su mi bili svi dogovoreni nastupi i ostao sam bez ikakvog oblika prihoda. Sve što sam stvarao i gradio godinama je jednostavno bilo na čekanju za neka bolja vremena. To me natjeralo da se odlučim na taj iskorak i preselim u Berlin. Sada sam već godinu i pola ovdje i mogu reći da sam vrlo zadovoljan. Mirniji mi je život ovdje, uz puno manje stresa, mogu pristojno živjeti i ono što mi je najbitnije, imam prostora za napredak u elektroničkoj glazbi, što baš nisam imao u našem malom gradu – ispričao nam je.

Kada je pak riječ o pokretanju podcasta, Kraundler je istaknuo kako je i on bio jedna od želja koja se duže “kuhala”.

– Trebalo mi je dosta vremena da uredim studio kako sam zamislio i da započnem s novim podcastom koji je zapravo dodatak već postojećem Underground Fusion brendu, projektu pod kojim sam organizirao mnoge partyje u Hrvatskoj još od 2008. godine. Krajem 2020. godine pokrenuo sam i istoimeni record label i prošle godine Spotify playlistu koju obnavljam jednom mjesečno s novom aktualnom techno glazbom. Kroz novi podcast nastojat ću promovirati svu nadolazeću glazbu na Underground Fusion record labelu i dočarati publici ono što mogu očekivati na mojim nastupima – objasnio je.

Već smo spomenuli da Kraundler nastupa i u velikim svjetskim gradovima pa se tako publici imao prilike predstaviti u Berlinu, Las Vegasu i New Yorku.

– Polako su počeli nastupi u Berlinu pa time i otvaranje vrata za nove internacionalne nastupe jer svi prate što se događa na techno sceni u Berlinu. Tu je centar svijeta za takvu vrstu glazbe, tako da sam napokon na pravom mjestu. U Las Vegasu sam nastupio u sklopu LMF festivala koji je odabrao 15 hrvatskih DJ-a i priredio nam nezaboravno iskustvo u kockarskoj meki svijeta. Vegas me stvarno fascinirao i bio mi je veliki gušt i čast nastupati tamo. U New Yorku sam nastupio na vrhu jedne zgrade u Brooklynu s prekrasnim noćnim pogledom na osvijetljeni Manhattan. To je zapravo prenamijenjeni stari vodotoranj u mali klub na vrhu zgrade što je u stvari odlično mjesto za nezaboravan provod zbog pogleda na prekrasan Manhattan – kazao je Kraundler.

Ustupio Kraundler.

No, Kraundlera ćemo ovog ljeta moći slušati i u Hrvatskoj.

– Idući nastup gdje me možete poslušati je 16. lipnja na LMF festivalu na Jarunu u Zagrebu. Jako puno kvalitetnih artista će biti tamo na nekoliko stageva tako da toplo preporučam svima koji vole elektroničku glazbu da dođu. Nakon toga me možete poslušati na Forestland festivalu pored Čakovca; meni osobno jako dragi festival s odličnom publikom i gdje se uvijek osjećam kao doma. Nadam se da ćemo se vidjeti na nekim nastupima i dobro se zabaviti – zaključio je.

zatvori