Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Večer folklora u Glogovcu okupila zaljubljenike u folklor i kulturnu baštinu

U Društvenom domu u Glogovcu održana je Večer folklora koja je okupila brojne zaljubljenike folklora i kulturne baštine.

Domaćin susreta bio je KUD Rudar Glogovac čiji su mali folkloraši Male folklorne skupine otvorili Večer folklora a nakon kojih su nastupili KUD Oštrc Rude, HKUD Široka Kula iz Široke Kule, KUD Prigorec Sveti Petar Orehovec, HKD Čakavci Hrvatski Židan iz Mađarske i Hrvatski pjevački zbor Danica iz Mađarske.

Gosti i domaćini predstavili su svoje nošnje i običaje a potom se prisutnima predstavili i svojim plesnim i pjevačkim koreografijama.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mato Kuzminski naglasio je kako ova večer pokazuje koliko je važno čuvati običaje našeg kraja, kulturnu baštinu i nošnje.

– Čast mi je što vas sve mogu pozdraviti u ovako velikom broju i želim da uživate u plesu, u glazbi i sklapanju novih prijateljstava ovdje kod nas u Glogovcu – kazao je načelnik.

Večer folklora u Glogovcu je tradicionalna manifestacija koja se ove godine održala 19. puta, a pauzu je imala samo tijekom pandmije koronavirusa zbog epidemioloških mjera.

Tekst: Martina Sabađija Buđak

zatvori