Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Učenici s teškoćama iz Đurđevca bili su domaćini likovnog natječaja ‘Volim stvarati’

Učenici s teškoćama iz Osnovne škole Đurđevac ovaj tjedan bili su domaćini petog po redu likovnog natječaja pod nazivom “Volim stvarati”.

Natječaj je okupio učenike i njihove mentore iz pet škola s područja Koprivničko-križevačke i Virovitičko-podravske županije.

Irena Kožar, voditeljica Odjela za učenike s teškoćama u razvoju, uvodno je istaknula koliko je ponosna što se izložba ove godine održava u paviljonu novoizgrađene Kuće podrške Mali princ.

– Likovni natječaj “Volim stvarati” pokrenut je na inicijativu Sanje Flajs Vidaković, profesorice defektologinje, učiteljice i edukacijske rehabilitatorice đurđevačkog Odjela za djecu s teškoćama – javljaju iz Grada Đurđevca.

Radovi su bili podijeljeni u tri kategorije na temu cvijeća, a o najboljima su odlučivali članovi stručnog žirija Andrea Živko, Ines Bilas Popović i Zoran Vidaković.

– U prvoj kategoriji nagrađene su Tajana Vukmanović iz Koprivnice te Ivana Cik i Josipa Tot iz Đurđevca. U drugoj kategoriji nagrađeni su Aleksandra Žiher iz Virovitice, Vanja Barešić iz Križevaca te Matija Benež iz Slatine. U trećoj kategoriji nagrađeni su Ivan Pendelj iz Križevaca, Iris Kokurić iz Slatine te Patrik Lovrić iz Koprivnice – navode iz Grada.

Spomenimo kako su podršku izložbi dale i potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Đurđevca Kristina Benko Markovica, predsjednica Udruge Mali princ Đurđevac Kristinka Štefan te ravnateljica koprivničkog Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce Radmila Popović.

zatvori