Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Učenici Obrtničke škole spravili fina jela, slastice i napitke od koprive u kojima su uživali brojni gosti

U prostorima Obrtničke škole Koprivnica jučer je održana završna radionica projekta Promocija strukovnih zanimanja u turizmu – Okusima koprive.

Tom su prilikom predstavljena predjela, hladna i topla jela te slastice i napitci na bazi koprive. Riječ je o projektu vrijednom više od 10.000 eura koji je odobren od strane Ministarstva turizma i sporta s ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam.

Glavni cilj projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o važnosti i značaju ugostiteljske i turističke djelatnosti, kao jedne od perjanica pokretanja gospodarstva.

Osim učenika Srednje škole Koprivnica (hotelijersko-turistički tehničar) i Obrtničke škole Koprivnica (konobar, kuhar, slastičar), u neke su radionice bili uključeni i učenici završnih razreda osnovnih škola kako bi ih se motiviralo da se nakon završetka svog osnovnoškolskog obrazovanja odluče za nastavak obrazovanja u nekom od strukovnih zanimanja.

Izvor: kckzz.hr

Na jučerašnjoj završnoj radionici okupljenima su se obratili zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, mentorica Blaženka Pianec i nastavnica ekonomskih predmeta Andreja Draganić koje su naglasile značaj projekta i provedene aktivnosti te učenice koje su s prisutnima podijelila iskustva i stečena znanja.

Završnoj radionici su prisustvovali i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž sa suradnicima, ravnateljica PORA-e Regionalne Razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić sa suradnicima, ravnatelji osnovnih škola, djelatnici Obrtničke i Srednje škole te brojni učenici.

zatvori