Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Radići odlični na 6. Festivalu matematike u Požegi

Učenici Osnovne škole Braća Radić ostvarili su sjajne rezultate na 6. Festivalu matematike koji je pod nazivom “Vallis aurea mathematicorum – Zlatna dolina matematike” organizirala Katolička osnovna škola u Požegi.

U koprivničkoj školi govore da je na natjecanju sudjelovalo više od 200 natjecatelja, a uz matematička natjecanja u kategorijama višekratnik i tangenta te financijska pismenost, sudionici su pratili bogat program od STEAM radionica, izložbe starog kovanog novca do projekcije filmova.

– Naši učenici Lorena Habek, Katarina Kučić, Jan Kropek, Erik Žeželj, Amadea Filipović, Anja Horvat, Patrik Habek i Matej Markovinović pod mentorstvom Mare Grašić te Ema Kovačić, Mislav Skvaža, Petar Slavinić i Vilim Štubelj pod mentorstvom Marijane Lokotar, kao i Eva Šanjić, Josip Ećimović, Martin Fegeš i Markus Kovačić pod mentorstvom Mirjane Sušilović sudjelovali su na festivalu te pokazali zavidno znanje. Drugo mjesto pripalo je ekipi koju su činili Lorena Habek, Jan Kropek, Vilim Štubelj i Mislav Skvaža. Za treće mjesto izborili su se Anja Horvat, Matej Markovinović, Josip Ećimović i Martin Fegeš – objašnjavaju u školi i dodaju da su Patrik Habek i Mislav Skvaža još osvojili četvrto mjesto u kategoriji financijska pismenost.

zatvori