Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Puštanjem balona i prigodnim programom obilježen uspješan završetak projekta Kuća podrške

Puštanjem balona i prigodnim programom obilježen je uspješan završetak projekta Kuća podrške.

Naime, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji Mali princ u suradnji s Gradom Đurđevcom i Hrvatskim zavodom za socijalni rad uspješno je provela projekt Kuće podrške Mali princ, a tim je povodom danas održana završna konferencija spomenutog projekta.

Konferenciji su uz brojne goste, članove i roditelje članova udruge prisustvovali i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Nikolina Tkalčec, ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić, voditeljica službe u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Vedrana Vujatović, privremena ravnateljica Zavoda za socijalni rad Tatjana Štritof, zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, voditelj projekta iz Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Marko Šimović, v.d. voditelja područnog ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad Đurđevac Danijel Rupić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković te đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči.

Predsjednica Udruge Mali Princ Kristinka Štefan uvodno je predstavila projektne aktivnosti te je izrazila zadovoljstvo otvorenjem Kuće podrške.

– U ovom prostoru boravit će osobe s teškoćama u razvoju i članovi udruge, a pružat će se razne socijalne usluge, poludnevni boravak i stanovanje. Ova Kuća podrške je naš najveći i najznačajniji projekt, a osim toga slavimo i 25 godina postojanja udruge. Misao vodilja nas roditelja djece s teškoćama u razvoju je osigurati sretan život naše djece. Svima nama je lakše ako oko nas ima ljudi s istim strepnjama izazovima – rekla je Štefan.

Podsjetila je da je gradnju i opremanje objekta na sebe preuzeo Grad Đurđevac.

– Mislim da su danas najsretniji oni kojima je ovo i najkorisnije, a to su korisnici i njihovi roditelji. Zahvaljujem svima koji su nam pomogli na prijavi i provedbi ovog projekta kao i svih drugih projekata koje realiziramo. Zahvaljujem i projektnom timu Grada, koji nerijetko radi vikendima i neradnim danima, kako bismo na vrijeme pripremili projekte – kazao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća, nastavio je kako su ovaj projekt obilježile dvije riječi – kuća i podrška.

– Znali smo da možemo očekivati pomoć i podršku onih koji promišljaju i koji su daleko jači financijski i zbog toga smo s vjerom i ne znajući što očekivati, krenuli u ovaj projekt – napomenuo je Lacković.

Okupljenima se obratio i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić, a pohvale radu udruge uputile su i pomoćnica ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Nikolina Tkalčec te ravnateljica Uprave za programe i projekte Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Nada Zrinušić.

Spomenimo da su učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju Đurđevac i članovi Udruge Mali princ za ovu svečanost priredili prigodan program bogat pjesmama i recitacijama, a okupljeni gosti i roditelji podržali su ih velikim pljeskom. U znak proslave svojega dana i 25. obljetnice udruge svi zajedno su u zrak pustili bijele balone uz poruku svi smo mi jednaki.

Podsjetimo, projektom Kuća podrške Mali princ izgrađen je i u potpunosti opremljen objekt površine 565 metara kvadratnih u kojem je organiziran dnevni boravak namijenjen članovima i korisnicima udruge te stambena zajednica za osam osoba. Projektom je uređen i prostor za slobodno vrijeme u dvorišnom objektu te okoliš s vodenim igralištem, a kako bi se što veći broj korisnika uključio u aktivnosti udruge nabavljeno je vozilo za prijevoz korisnika.

Projekt je u cijelosti financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u vrijednosti 14.197.233,46 kuna.

Naziv projekta: Kuća podrške “Mali princ”, KK.08.1.3.04.0021
Naziv korisnika: Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ”
Partneri: Grad Đurđevac i Centar za socijalnu skrb Đurđevac
Ukupna vrijednost projekta: 14.197.233,46 kuna
EU sufinanciranje projekta: 14.197.233,46 kuna
Razdoblje provedbe projekta: 26.4.2016.-26.5.2023.

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Mali princ”.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

zatvori