Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO Povodom Dana državnosti đurđevačka HVIDR-a organizirala Sportske susrete hrvatskih ratnih vojnih invalida

U organizaciji Udruge HVIDR-a Đurđevac, a povodom obilježavanja Dana državnosti, jučer su u Lovačkom domu Mičetinac održani tradicionalni Sportski susreti hrvatskih ratnih vojnih invalida Koprivničko- križevačke županije.

Iz Gradske uprave poručili su da je sportski susret započeo u jutarnjim satima odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima, a potom je održano natjecanje u visećoj kuglani.

Otvorenju susreta nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković koji je zahvalio i čestitao braniteljima u svoje osobno ime i u ime gradonačelnika, na dosadašnjem radu udruge i hvalevrijednoj organizaciji sportskih susreta čime je uveličana proslava Dana državnosti.

– Naglasak je, naravno, više na druženju, a ne toliko na samom natjecanju. Cilj je da se ratni vojni invalidi i branitelji druže, da razgovaraju te se tako međusobno povežu i podržavaju. Na ovogodišnjem natjecanju sudjelovali su braniteljske udruge iz Đurđevca, Koprivnice i Križevaca – rekao je predsjednik Udruge HVIDR-a Đurđevac Željko Matkov.

Nakon sportskih susreta održan je i svečani domjenak te druženje branitelja.

Dan prije, na gradskom groblju u Đurđevcu, kod centralnog križa te novoobnovljenog spomenika hrvatskim braniteljima, upaljene su svijeće za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Uz članove HVIDRA-e, svijeće su upalili i gradonačelnik Hrvoje Janči te vijećnica Dajana Milodanović ispred Gradskog vijeća Grada Đurđevca.

zatvori