Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Povodom 28. obljetnice Bljeska upriličen prijam kod gradonačelnika i polaganje vijenaca

Povodom 28. godišnjice vojno-redarstvene operacije Bljesak položen je vijenac i zapaljene su svijeće u znak sjećanja na sve poginule i nestale branitelje kod spomenika Hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici.

Uime Grada Koprivnice počast su odali gradonačelnik Mišel Jakšić, županijski vijećnik Ernest Forjan, delegacija Odbora za branitelje Grada Koprivnice i njegov predsjednik Ivica Jurenec, izaslanstva obitelji poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Koprivničko-križevačke županije, Specijalne jedinice policije Ban, 61. lad PZO Koprivnica, HVIDR-a Koprivnica te ratnih zapovjednika koprivničkih postrojbi.

– Operacija Bljesak jedna je od najvažnijih i najvećih akcija kojom je u manje od 32 sata oslobođeno 500 četvornih kilometara dotad okupiranog zapadnoslavonskog teritorija. Akcija je započela 1. svibnja 1995. godine u ranim jutarnjim satima, a u njoj je sudjelovalo oko 7.200 pripadnika HV-a i specijalne policije – poručili su iz Gradske uprave.

Uoči polaganja vijenca, u prostorima Gradske uprave gradonačelnik Mišel Jakšić upriličio je prijam za više časnike i policajce koji su tijekom 1995. godine bili aktivno uključeni u pripremu, organizaciju, planiranje i zapovijedanje ratnim postrojbama u VRO Bljesak.

zatvori