Srijeda, 24. travnja 2024.

FOTO: POLOŽEN KAMEN TEMELJAC Gradit će se još jedna POS-ova zgrada s 12 stanova

Položen je kamen temeljac za drugu stambenu zgradu koja će se izgraditi putem POS programa na Radničkoj cesti u Đurđevcu.

Svečanosti su prisustvovali gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov koji su na samom početku potpisali povelju i ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada Đurđevca i APN-a.

– Cilj ovog projekta je olakšati obiteljima i omogućiti im zadovoljavanje njihovih stambenih potreba te poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova uz poticaj javnih sredstava i mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih i to u pogledu kamata i rokova otplate. Izvođač je isti kao i na prvoj zgradi tako da vjerujem da će biti sve u redu po tom pitanju i već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – kazao je Janči.

Istaknuo je da Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok APN bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Dragan Hristov objasnio je da će se graditi 12 stanova s devet garaža i parkirališnim mjestima. Pritom je naglasio kako je rok izgradnje godinu dana, ukupna vrijednost radova je 1,6 milijuna eura, od čega su poticajna sredstva oko 400.000 eura, dok predviđena cijena stana po metru kvadratnom iznosi 1.489 eura. Direktor je dodao da je ona fiksna i neće se mijenjati.

Podsjetimo, Grad Đurđevac i APN do sada su uspješno realizirali izgradnju jedne stambene zgrade POS-a u Radničkoj ulici. Gradonačelnik Janči najavio je kako će se ovakva suradnja nastaviti.

– Svi oni koji ne uspiju riješiti stambeno pitanje kroz ovaj projekt, mogu očekivati da će se suradnja nastaviti i dalje jer Grad u svome vlasništvu ima još nekoliko građevinskih zemljišta na Radničkoj cesti – najavio je gradonačelnik.

zatvori