Nedjelja, 12. svibnja 2024.

FOTO Otvorenjem izložbe počela proslava 50. rođendana Dječjeg vrtića Tratinčica

Svibanj je u znaku Dječjeg vrtića Tratinčica.

Naime, velika proslava obilježavanja 50. obljetnice postojanja počela je jučer otvorenjem izložbe “50 godina Dječjeg vrtića Tratinčica” i trajat će sve do 25. svibnja.

Svečanom otvorenju izložbe prisustvovali su koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

– Od sveg srca vam zahvaljujem na svemu onome što ste radile, ne samo za našu Tratinčicu, nego i za naš grad. Jako nam puno to znači i danas. Kad vidimo sve ove mališane, sadašnju vrijednu ekipu vrtića, znamo da ste ih ostavili u dobrim rukama te da od njih možemo očekivati isto tako lijepe rezultate u budućnosti kao što ste nas vi u prošlosti navikle – zahvalio je u svom govoru svim bivšim zaposlenicama gradonačelnik Jakšić.

>> VESELA OBLJETNICA Dječji vrtić Tratinčica slavi 50. rođendan, pripremljen bogat program

Uz prisustvo mnogobrojnih nekadašnjih i sadašnjih odgojiteljica i ravnateljica, suradnica i suradnika, roditelja i djece, riječima zahvale i dobrodošlice na obilježavanje ove velike obljetnice obratile su se i ravnateljica vrtića Sandra Oreški i psihologinja Ida Šipek.

Spomenimo da začeci predškolskog odgoja u Koprivnici sežu u daleku 1950. godinu. Prvi namjenski objekt za pet odgojnih skupina osnovan je 1973. te vrtić postaje samostalna ustanova sa svojom upravom. Riječ je o objektu u kojemu danas djeluje centralni objekt Dječjeg vrtića Tratinčica. Vrtić je kroz godine nastavio rasti, a trenutno djeluje u 12 objekata u kojima su smještene 42 odgojne skupine.

zatvori