Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO Osnovna škola Đuro Ester svečanom akademijom proslavila 64. rođendan

Svečanim programom u dvorani Domoljub u petak je obilježena 64. obljetnica koprivničke Osnovne škole Đuro Ester.

Po prvi puta na svečanoj akademiji okupili su se svi učenici i nastavnici škole koje je uvodno pozdravila ravnateljica škole Sanja Prelogović. Naglasila je kako je jedino kroz zajedničko sudjelovanje škole, roditelja i društva u cjelini moguće stvoriti ispravne moralne vrijednosti te djeci pomoći da ne postanu samo dobri učenici, već i dobri ljudi.

– Bez obitelji škola može obrazovati i stvoriti stručnjaka, ali ne i čovjeka. Mi trebamo obitelj, mi trebamo vas dragi roditelji jer obiteljski odgoj je temelj djetetove uspješnosti u školi i u životu. U obitelji je važno gledati i raditi na povjerenju roditelja i djeteta. Važno je da dijete sazna i da zna da je voljeno u obitelji. Osnovni cilj je suradnja roditelja i škole te ostvarivanje povjerenja i poštovanja. Roditelji i škola se moraju međusobno čuti i zajedno djelovati u odgoju – poručila je.

Ova školska godina bila je posebna za Osnovnu školu Đuro Ester. Naime, počelo se s provedbom jednosmjenske nastave te je uveden produženi boravak. Također, u planu je obnova dijamantnog statusa eko škole. Nastavlja se i s provedbom europskih projekata, odnosno dobivena su sredstva za Erasmus akreditaciju. U školi su posebno ponosni što su uspjeli izdati slikovnicu Savjeti za djecu o mentalnom zdravlje, istaknula je Prelogović.

Uz mnoge uzvanike ispred Grada Koprivnice programu su prisustvovali predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal, kao i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Mlinarić, dok je ispred Županije događaju nazočio zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Predsjednik Pal i dožupan Ljubić pohvalili su rad svih djelatnika te istaknuli kako je Osnovna škola Đuro Ester svijetli primjer za brojne aktivnosti koje se provode unutar ustanove. Materijalni uvjeti su važni, poručili su govornici, no najvažniji su ljudi – učenici, nastavnici i roditelji, koji zajedničkim snagama stvaraju nove generacije koje dolaze.

zatvori