Utorak, 7. svibnja 2024.

FOTO Na Sjeveru traje Tjedan karijera, studentima se predstavljaju mnogobrojni potencijalni poslodavci

U Sveučilišnom centru Koprivnica Sveučilišta Sjever traje Tjedan karijera.

Rektor Marin Milković kazao je uvodno da misija sveučilišta nije samo obrazovati studente i kadar, nego im i omogućiti izlazak na tržište rada, odnosno povezati ih s budućim poslodavcima.

– Vrlo smo zadovoljni s interesom i odazivom poslodavaca koji će se danas i sutra predstaviti. Prilika je to da se studenti upoznaju s budućim potencijalnim radnim mjestima, a vjerujem da je isto tako i dobra prilika za srednjoškolce da vide prednosti sveučilišta – dodao je rektor.

Napomenuo je kako je suradnja s poslodavcima tijekom cijele akademske godine dobra te da imaju priliku za povezivanje s budućim poslodavcima.

– Još od samih početaka studenti su nakon dvije godine imali dogovorenu stručnu praksu i upoznavanje s poslodavcima i to se pokazalo kao vrlo dobar koncept jer je veliki dio njih po diplomiranju ostajao u tim tvrtkama. Smatram da su odnosi s privredom vrlo dobri, mogli bi biti puno bolji, a na potezu su poslodavci, s obzirom demografsku sliku, odnosno na broj studenata koji upisuju i broj studenata koji završavaju, mislim da će cijela privreda u nekim budućim vremenima biti u malo težoj situacija oko pronalaska kadra koji bi mogao pomoći njihovom daljnjem razvoju – objasnio je rektor.

Detaljan raspored aktivnosti u sklopu Tjedna karijera dostupan je ovdje.

Na štandovima možete pronaći i našu ekipu portala Drava.info, Radio Drave i Podravskog radija.

zatvori