Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Na 14. izložbi proglašena najbolja vina podravskog kraja, odabrano i gradonačelnikovo vino

U Društvenom domu u Starigradu u petak je održana 14. izložba vina podravskog kraja u organizaciji Udruge vinogradara i voćara koprivničkog kraja Fran Galović.

Šampionom izložbe proglašeno je vino Chardonnay vinarije Matočec, najbolji vinogradar hobista ove je godine Mario Habijanec, najbolje ocijenjeno vino člana udruge je Traminac Slavka Lakuša, dok je titulu gradonačelnikovog vina ponio Rajnski rizling Dalibora Jagića.

Čestitke na organizaciji manifestacije i prikupljenom velikom broju izložbenih vina, okupljenim članovima udruge i mnogobrojnim gostima uputio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Lijepo je znati da su ocijene izložbenih vina sve veće i bolje, ali da iz godine u godinu naši vinari postižu sve bolje rezultate na brojnim vinskim natjecanjima diljem Lijepe naše. Bez vašeg rada, truda i odricanja svega toga ne bi bilo te vam svima zbog toga čestitam. Grad će i dalje biti uz vas kako bi u budućnosti svi zajedno rasli i razvijali se uz vinarske manifestacije – rekao je Jakšić.

Uime Koprivničko-križevačke županije okupljenima se obratio župan Darko Koren koji je sudjelovao i u dodjeli zahvalnica članovima udruge Fran Galović.

Dodajmo da izložbi prethodilo ocjenjivanje vina koje je održano 10. svibnja, a ocjenjivači su imali priliku ocijeniti 133 pristiglih uzoraka vina, od toga 124 bijela, šest crnih, dva ružičasta i jedno voćno (kupinovo) vino. Zlatno odličje osvojila su 43 vina, srebro 75 vina, devet vina osvojilo je brončano odličje, a priznanje za trud dobilo je jedno vino.

zatvori