Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Mještani Gole dobili novu liječnicu obiteljske medicine

Mještani Gole imaju novu liječnicu obiteljske medicine Jasminu Ilić.

Naime, jučer je održana i službena primopredaja ordinacije u prisustvu zamjenika koprivničko-križevačkog župana Ratimira Ljubića, načelnika Općine Gola Stjepana Milinkovića i ravnateljice Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjane Hanžeković.

– Ovo je veliki trenutak za nas, uspjeli smo privući liječnika, odnosno liječnicu u opću praksu što je danas jako teško. Primarna zdravstvena zaštita bila je dosta zapuštena od strane sustava, na tome se počelo raditi i srećom pojedine jedinice lokalne samouprave su to prepoznale, pa tako i Gola na čelu sa Stjepanom Milinkovićem koji je prvi uveo tu financijsku potporu za dolazak liječnika u ruralna područja – rekla je uvodno Hanžeković.

Liječnica Ilić kazala je da ima devet godina radnog iskustva, a na dolazak u Golu odlučila se zbog želje za profesionalnim razvojem u manjoj sredini.

Dobrodošlicu joj je poželio i načelnik Milinković.

– Jako sam sretan i zahvaljujem doktorici Jasmini što je prihvatila doći u našu sredinu. U vašu stručnost ne sumnjamo, želim vam puno strpljenja i dobro zdravlje. Puno puta sam govorio da svakoj sredini strateški cilj treba biti osiguravanje dostupne i kvalitetne zdravstvene zaštite. U planu nam je osigurati i dentalnu medicinu, očekuju nas uskoro radovi na novoj ordinaciji, kupljena je i nova radna jedinica – istaknuo je Milinković.

Uspješan rad novoj liječnici poželio je i zamjenik župana Ljubić koji je naglasio kako je sinergija Županije, županijskih zdravstvenih ustanova i jedinica lokalne samouprave ključna za unaprjeđenje kvalitete zdravstvenog sustava.

zatvori