Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Merićeva zgrada u novom ruhu, nažalost ne onom kakvom se mnogi nadaju

Nakon što je u posljednje vrijeme Merićeva zgrada u središtu Koprivnice stajala ogoljena, danas je dobila novo ruho, no ne onakvo kakvom se mnogi nadaju.

Ograđena je skelom i zaklonjena novom reklamom, a na obnovu će se ipak još malo pričekati.

Podsjetimo, resorno ministarstvo odobrilo je sredstva za izradu glavnog i izvedbenog projekta, a rok za izradu je 20. studenog 2023. godine, no u ovoj godini nisu planirani radovi na rekonstrukciji.

– Konstruktivno stanje zgrade je vrlo loše, a dodatno je narušeno potresom iz prosinca 2020. godine. Iz tog razloga je u rujnu 2022. godine izvršena hitna stabilizacija fasadnog zida južnog krila prizemlja i zgrada je osigurana od mogućeg urušavanja. Hitna stabilizacija je privremeno rješenje te je potrebno izraditi stručnu procjenu konstruktivnog stanja zgrade i temeljem rezultata ekspertize izraditi glavni i izvedbeni projekt za rekonstrukciju zgrade. Planom rekonstrukcije zadržava se zgrada u istim gabaritima – kazali su nam u koprivničkoj Gradskoj upravi nakon odobrenja sredstava.

Napomenuli su tada kako će po izradi glavnog i izvedbenog projekta te troškovnika radova biti poznata i procijenjena vrijednost rekonstrukcije zgrade.

zatvori