Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO: MATHEMA Najveće ekipno natjecanje u matematici u Koprivnici okupilo učenike iz svih dijelova Hrvatske

Članovi Udruge mladih koprivničkih matematičara domaćini su najvećeg matematičkog ekipnog natjecanja u Hrvatskoj ”Mathema 2023”.

Svečano otvorenje održano je u petak u koprivničkoj Osnovnoj školi Braća Radić, a samo natjecanje odvijalo se paralelno i u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović.

Iz Službe ureda župana javljaju kako su svečanom otvorenju prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac, predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara Mara Grašić te učenici i mentori.

– Zamjenik Ljubić u prigodnom govoru naglasio je važnost razvoja logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika, a predsjednik Pal pohvalio je ljubav učenika prema matematici – istaknuli su.

Nakon službenoj otvorenja, svečanost je održana i u Gimnaziji Fran Galović Koprivnica. Natjecanje je okupilo učenike prvih i drugih razreda srednje škole koji su u poslijepodnevnim satima odmjerili znanje sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Hrvatske.

Podsjetimo, Mathema okuplja učenike osnovnih i srednjih škola te centra izvrsnosti, a natjecanje je nastalo i održava se u Koprivnici od 2016. godine s ciljem popularizacije matematike.

zatvori