Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Marta Kiš državna je prvakinja iz tehničke kulture

Učenica sedmog razreda Osnovne škole Podolice Marta Kiš prva je na državnom natjecanju iz tehničke kulture.

– Ovogodišnje državno natjecanja Mladih tehničara održalo se, a nakon završenih županijskih natjecanja najbolji učenici iz cijele Hrvatske pozvani su na državno natjecanje. Odlazak na državno natjecanje velika je čast i svi smo ponosni kada naši učenici imaju priliku pokazati svoja znanja, vještine i komunikacijske vještine izlaganja. Predstavljajući svoju školu, grad i županiju upoznaju druge učenike iz raznih dijelova Hrvatske, razvijaju nova prijateljstva, razmjenjuju iskustva – rekla je Martina mentorica nastavnica Tijana Martić.

Dodala je da je uz Martu, koja se natjecala u području Obrada materijala, sudjelovala i učenica osmog razreda Nika Zemljak koja se natjecala u području Modelarstvo uporabnih tehničkih tvorevina.

– Natjecanje se sastojalo od tri dijela: pisana provjera znanja iz tehničke kulture, izrada praktičnog rada te prezentacije uratka. Marta je izradila praktičan rad – Klupica za vježbanje, a Nika prijevozno sredstvo – kamion. Cure su vješto i spretno rukovale raznim alatima, materijalima što se i pokazalo na gotovim radovima. Naša Marta osvojila je Ljetnu školu tehničkih aktivnosti koja će se održati u Selcu – zaključila je Martić.

zatvori