Subota, 4. svibnja 2024.

FOTO Mali Radići obilježili 80. rođendan književnog djela ‘Mali princ’

Na 80. obljetnicu objave francuskog klasika učenici osmih razreda Osnovne škole Braća Radić su pod vodstvom nastavnice hrvatskog jezika Ines Vađunec odlučili obilježiti tu godišnjicu projektom “80 godina putovanja Malog princa”.

– Riječ je o višemjesečnom projektu koji je započeo u rujnu, a završio u travnju. Prvo polugodište na satima hrvatskog jezika posvetili smo upoznavanju sa samim djelom i njegovim autorom. Proučavali smo i piščev život te smo uočili kako je djelo “Mali princ” djelomično autobiografsko. Nakon čitanja cijele knjige bavili smo se analizom djela, njegovim porukama i likovima te smo izrađivali različite kreativne radove – navodi nastavnica Vađunec te dodaje kako su svi radovi koje su učenici izradili izloženi u hodniku škole te pričaju priču o malom princu.

Cilj projekta bio je učenicima približiti djelo kao dio kulturne književne baštine te kod njih razviti čitalačku pismenost, iznošenje vlastitih stavova te sudjelovanje u argumentiranoj raspravi. Nastavnica Vađunec kaže kako je ovim projektom prikazano da se na raznovrsne načine može pristupiti analizi književnog djela te ga učiniti zanimljivijim za učenike.

Spomenimo da su se u projekt uključile i nastavnice hrvatskoga jezika Tanja Galić Bermanec i Ivana Pintarić, nastavnica likovne kulture Kristina Ružić Spitek te nastavnica engleskog jezika Natalija Flamaceta Magdić.

Cijelu fotogaleriju pogledajte ovdje.

zatvori