Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO Male Tratinčice uspješno završile program ‘Privikavanje na vodu’

Program “Privikavanje na vodu” uspješno je završilo 39 polaznika vrtića Dječjeg vrtića Tratinčica.

Ovaj program završio je u petak na gradskim Bazenima Cerine, a riječ je o projektu “Sigurnost na vodi” koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

– Diplome za uspješno završenu aktivnost i titulu plivač početnik primilo je 39 polaznika Dječjeg vrtića Tratinčica. Veselim mališanima diplome i majice uručili su djelatnici koprivničkog Crvenog križa Karlo Ganžulić i Mladen Gabaj, a mini svečanosti je prisustvovala voditeljica bazena Cerine Sonja Šafar napominju u društvu.

Objašnjavaju da je ova aktivnost zamišljena kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici i utjecati na kvalitetu života te u konačnici smanjiti stradavanja na vodi. Ciljana skupina programa su djeca završnih skupina vrtića u dobi od šest godina.

– Ciljevi provedbe programa su ponajprije osloboditi mališane straha od ulaska u vodu, ukazati na opasnosti koje prijete kupačima, poboljšati njihove plivačke vještine te usvojiti pravila ponašanja na vodi i uz vodu. Mališani tako uz stručnu pomoć kineziologa uče samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja – pojašnjavaju i napominju da ovaj projekt provode već devetu godinu.

zatvori