Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO: KNJIŽEVNI SUSRET Jelena Pervan oduševila mališane

Bibliobus Knjižnice i čitaonice Fran Galović počastio je dječji vrtić u Kloštru Podravskom i Podravskim Sesvetama književnim susretom s poznatom hrvatskom autoricom dječjih knjiga i slikovnica Jelenom Pervan.

Kako javljaju iz knjižnice, riječ je o susretu koji je organiziran u okviru programa “Bibliobus vam dovodi u goste …”, koji Bibliobusna služba provodi od 2009. godine.

– Ovakvim programima nastojimo obuhvatiti sve općine u jednakoj mjeri pa su sada na red došle općine Kloštar Podravski i Podravske Sesvete, odnosno njihovi dječji vrtići. Navedeni vrtići odabrani su jer se radi o najnovijim ustanovama koje je Bibliobusna služba uvrstila u svoj raspored obilazaka terena. Također, uspostavljena je i kvalitetna te kontinuirana suradnja pa su ovi susreti i neki oblik nagrade za vrtićarce i njihove odgajateljice – ističu iz knjižnice.

Prilikom prvog dijela književnih susreta, Jelena Pervan pobliže je upoznala vrtićarce s već poznatim likovima iz svojega serijala “Mrljek i Prljek slave fujkavi rođendan”. Priču je ispričala na interaktivan način uz aktivnosti za poticanje senzomotoričkog razvoja.

U drugom dijelu književnih susreta djeca su proslavila Mrljekov i Prljekov rođendan u svojem vrtiću, crtajući njihovu omiljenu hranu.

zatvori