Nedjelja, 19. svibnja 2024.

FOTO Đurđevački umjetnički fotograf Željko Car osvojio čak tri nagrade na Međunarodnoj izložbi fotografija

Na Međunarodnoj izložbi fotografija u Sjevernoj Makedoniji, koja je organizirana sredinom svibnja, umjetnički fotograf Željko Car iz Đurđevca osvojio je čak tri nagrade.

Iz đurđevačke Gradske uprave poručuju da je najvrjednija zlatna medalja Fotografskog saveza Amerike za osvojeno prvo mjesto u temi Proljeće za fotografiju podravskog pejzaža.

– Od ukupno 12 poslanih fotografija žiri je za izložbu odabrao čak njih 11, što je veliki uspjeh jer se od ukupnog broja poslanih fotografija za izložbu odabere samo njih 20 posto – napominju.

Dodaju da je od početka ove godine Car postigao već nekoliko zapaženih rezultata na međunarodnim izložbama fotografije i već do sada osvojio jednak broj medalja kao u 2022. godini.

– Sudjelovao je s više od 30 različitih fotografija na izložbama u Indiji, Kini, Švedskoj, Nepalu, Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji i osvojio šest nagrada te nekoliko diploma. Dvije njegove fotografije izabrane su u fotografsku kolekciju koja će braniti boje Hrvatske na Međunarodnom bijenalu potkraj lipnja u Grčkoj. Uspješni član Foto-kino kluba Picok i ove je godine u fotografskoj reprezentaciji Hrvatskog fotosaveza, a osim njega boje Hrvatske na natjecanju u Grčkoj branit će autori iz Zagreba, Rijeke, Đakova i Varaždina – objašnjavaju.

Ističu da je ovo još samo jedan dokaz da Car zauzima značajno mjesto na hrvatskoj fotografskoj sceni.

zatvori