Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Đurđevačka gimnazija domaćin državnog natjecanja iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika, učenici priredili sjajnu zabavu

U Domu kulture u Đurđevcu održano je svečano otvorenje 29. Državnog natjecanja iz francuskog, španjolskog i talijanskog jezika za učenike osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj.

Domaćini natjecanja bili su učenici iz Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva u Đurđevcu, a tim povodom ugostili su učenike iz svih dijelova Lijepe naše, njihove mentore te članove triju povjerenstava na čelu s profesoricama Kristinom Pirs i Ines Kelemen te profesorom Lovrom Sučićem.

Uime Grada Đurđevca prisutne je pozdravila potpredsjednica Gradskog vijeća Kristina Benko Markovica, a uime Županije Ana Mušlek pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine.

– Velika je čast i priznanje kvalitete biti domaćinom državnog natjecanja, što đurđevački gimnazijalci i njihovi profesori nisu olako shvatili te su svojim gostima priredili doček za pamćenje – javljaju iz Grada Đurđevca.

Tijekom večeri goste su vješto na četiri jezika vodili učenici Ivano Milošević, Korina Jambrušić i Tamara Šimunic. Vokalni sastav Đurđevice prisutne je uveo u svečano raspoloženje izvedbom pjesme “Pokraj vode Drave”, a djevojački glazbeni zbor i školski bend Antares je zajedno sa solisticama Nikom Ivandijom, Emom Lovrak i Larom Gregurec publiku zabavljao pjesama “Mamma Maria”, “Bésame mucho” i “Je Veux” za koje ih je pripremala profesorica glazbenog, maestra Ivana Senjan.

Iz Gradske uprave navode kako je publiku sa stihovima đurđevačkog pjesnika i gimnazijskog profesora Zdravka Seleša, upoznala Nika Mladić koja je interpretirala pjesmu “Glazba” na španjolskom jeziku. David Kuzmić, ovogodišnji gimnazijski predstavnik na državnoj smotri Lidrano, publiku je oduševio recitacijom pjesme Frana Galovića “Stari grad”.

Dašak humora na pozornicu donijeli su gimnazijski “dobri dečki”, odnosno Luka Grumec, Ivano Milošević, Fran Vlahović, Teo Mesarov, Ivan Pavlović i Lav Jurkas. Oni su izveli dramski tekst mentorice Ane Huzjak “Al’ nema veze”.

Spomenimo kako je večer bila posvećena talentiranim i predanim mladim ljudima, učenicima Gimnazije Dr. Ivana Kranjčeva.

zatvori