Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Dinamov kamp dolazi na kunovečki Old Trafford, Ivanko: Donijet će pozitivnu sportsku atmosferu i dodatno popularizirati nogomet

Na stadionu Nogometnog kluba Bratstvo u Kunovcu od 25. do 28. lipnja održavat će se kamp Građanskog nogometnog kluba Dinamo.

Novost je to predstavljena danas na konferenciji za medije u prostorijama kunovečkog kluba, a kako je to rekao tajnik Dinamove škole nogometa Anđelko Ivanko, kamp je nešto što Dinamo organizira dugi niz godina, a po prvi put u Koprivničko-križevačkoj županiji zbog čega se nada da će održavanje kampa u podravskom kraju postati tradicija.

– Kad jednom počnemo iskustva su pozitivna i ne sumnjam da će i u ovom mjestu kamp donijeti pozitivnu sportsku atmosferu i još veću popularizaciju nogometa koju taj sport i zaslužuje – naglasio je.

Snimio Tomislav Matijašić.

Do ideje o dolasku Dinamovog kampa u Kunovec došlo je pak s obzirom na to da su neki od igrača Bratstva i sami treneri u spomenutoj školi nogometa.

– Kamp je predviđen za dječake i djevojčice 2009. godišta i mlađe, očekujemo ih minimalno 80, a gledamo prema tome da ta brojka bude i veća. Benefit svega je zbližavanje naše plave obitelji te neće to biti samo kamp, već i druženje trenera i sveopća popularizacija Dinama u ovom kraju, iako ne sumnjam da on ima već dovoljno navijača – kazao je Ivanko.

U sličnom je tonu nastavio i trener u Dinamovoj školi nogometa Luka Smiljanić.

Snimio Tomislav Matijašić.

– Teren izgleda vrhunski i uvjeti su odlični. Nadamo se da će se prijaviti što veći broj djece i da će kamp proći u odličnom ambijentu te da neće biti ozljeda – poručio je.

Dodajmo još da će se kamp održavati u popodnevnim satima, a plan je da treniraju četiri grupe od po 20 djece. Paralelno će pritom s trenerima raditi dvije grupe, a treninzi će trajati sat i pol. Po završetku kampa za sve polaznike bit će osigurane prigodne medalje i diplome te majice. Kada je pak riječ o prijavama, one bi trebale početi početkom sljedećeg tjedna.

Konferenciji za medije prisustvovali su i predsjednik Nogometnog kluba Bratstvo Danijel Cifer koji je zahvalio Dinamu na dolasku u Kunovec, a načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj prisutnima je poželio puno sreće u radu u nadi da će kamp privući što veći broj djece.

Spomenimo još da bi sredinom lipnja u Kunovcu trebalo početi i četvrto izdanje Kupa u malom nogometu u organizaciji Nogometnog kluba Bratstvo. Plan je da turnir počne 16. lipnja, a završi 8. srpnja uz nagradni fond od 3.000 eura.

zatvori