Petak, 1. ožujka 2024.

FOTO: DAN ŠKOLE Domišljanović: Učenici nam moraju biti prioritet jer kvalitetnom školom, učenjem i poučavanjem izgrađujemo kvalitetno društvo

Svečanom priredbom u sportskoj dvorani Osnovne škole Đurđevac obilježen je Dan škole.

Na početku priredbe nazočnim učenicima, učiteljima i brojnim gostima obratio se ravnatelj Danijel Domišljanović istaknuvši da je škola jedno i jedino mjesto gdje počiva kvalitetna budućnost, gdje postoji dobar i stručan ljudski potencijal koji može promijeniti svijet na bolje.

– Učenici svima nama moraju biti prioritet jer kvalitetnom školom, učenjem i poučavanjem izgrađujemo kvalitetno društvo. Naši učitelji to su činili u prošlosti, sadašnjost je naša, a budućnost oblikujemo svi zajedno. Dan škole sve to objedinjuje – sjećanja i planove, događaje i razmišljanja, vertikale i horizontale. Dan škole je na ponos svima nama – rekao je ravnatelj.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči zahvalio je svim učenicima i djelatnicima što su i ove godine odvojili svoje vrijeme te uložili puno truda kako bi svi zajedno mogli uživati u priredbi.

– Zadovoljan sam što je upravo Grad Đurđevac osnivač naše škole te u suradnji sa školom i ravnateljem uz zajednički trud i rad uspješno realiziramo brojne projekte kojima zajedno osiguravamo bolju sadašnjosti i budućnosti naše djece – kazao je Janči te je najavio kako je Grad prijavio sve svoje četiri područne škole za cjelovitu energetsku obnovu i unutrašnje uređenje škola čime će one postati moderne škole, energetski potpuno neovisne.

Spomenimo da su u programu nastupili učenici područnih škola Budrovac, Čepelovac, Mičetinac, Sirova Katalena, učenici Odjela za djecu s teškoćama u razvoju, učenici 1.d razreda s igrokazom, učenik 5. razreda Mario Kampić, Maja Pecikozić iz 3.d, Martin Leščan iz 7.a, Sara Martinčić iz 8.c, Pjevački zbor Osnovne škole Đurđevac i Tamburaška skupina škole.

Središnji je dio programa bio je rezerviran za javnu pohvalu i dodjelu nagrada svim učenicima koji su postigli izvanredne rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i njihovim mentorima.

Svečanom obilježavanju Dana škole prethodile su brojne aktivnosti, u kojima su učenici kroz predmetnu nastavu, likovno izražavanje, književnost i sport, prezentirali naučeno kroz školsku godinu.

zatvori