Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Četvrta Biciklijada Općine Peteranec okupila najviše sudionika dosad, održane i igre za sve uzraste

S više stotina sudionika, najviše dosad, i u suradnji s dvije susjedne općine, četvrta Biciklijada Općine Peteranec još je jednom uspješno provedena zadnje subote u svibnju.

Dobro vrijeme prizvalo je mještane općina Peteranec, Đelekovec, Drnje, ali i one iz obližnjih mjesta i gradova, na druženje i rekreaciju.

Kako je ove godine po prvi puta napravljena suradnja s Đelekovcem i Drnjem, trasa biciklijade bila je sastavljena od tri dionice. Krenulo se ispred Kapetanije u Peterancu prema Drnju, gdje su se zainteresirani iz Đelekovca i Drnja priključili veseloj koloni. Nakon kratke stanke, okrjepe i priključivanja novih biciklista, put je nastavljen prema Društvenom domu u Sigecu.

Okupljeni u Sigecu, željni zabave, uživanja na otvorenom i lagane vožnje, priključili su se sad već povećoj koloni biciklista i krenuli na vožnju trećom dionicom. Zadnja dionica odvezena je do Komatnice, također do Društvenog doma gdje je organizirano druženje uz igre za odrasle i djecu.

Izvor: Općina Peteranec

Da kraj biciklijade ne označava ujedno kraj druženja i provoda na otvorenom, pobrinule su se udruge, društva i klubovi s područja općina organizatora. Pripremili su bogatu zakusku za sve okupljene te igre za sve uzraste.

Sve udruge, klubovi i društva koji djeluju u općini Peteranec te pojedini iz općina Đelekovec i Drnje sudjelovali su u pripremi i podjeli hrane te pripremi i održavanju igara. Tako je pripremljeno 150 kilograma ribe, domaće žemlje, mudlini, 50 kilograma kobasica i hrenovki, kolači, sokovi, voda i pivo.

U zabavnom programu ove je godine više pažnje posvećeno najmlađima, kojih je ove godine bilo osjetno više nego prijašnjih godina. Osim natjecateljskih igara u kojima se mogli okušati, najmlađi su uživali u napuhancu i trampolinu.

Natjecateljske igre, u kojima su mogli sudjelovati svi zainteresirani bez obzira na godine, bile su skakanje u vrećama, potezanje užeta, grupno trčanje sa zavezanim nogama, utrka u vlakiću te viseća kuglana. Za najbolje natjecatelje osigurane su i nagrade.

– Ponosan sam što već četvrtu godinu zaredom imamo našu, sad već tradicionalnu biciklijadu. Velik odaziv i zainteresiranost, ove godine i suradnja sa susjednim općinama, pokazuju kako su ovakva događanja potrebna i tražena, povezuju nas i obogaćuju svakodnevni život. Posebno veseli vidjeti sve veći broj onih najmlađih. Naš kraj zaista nudi prekrasnu prirodu u kojoj se može uživati, a ova biciklijada samo je jedan od podsjetnika svima kako se može iskoristiti lijepo vrijeme i uživati na području naše općine. Kako je biciklijada već postala tradicija, tako je i svojevrsna najava budućih događanja na otvorenom tijekom ljetnih mjeseci na području općine Peteranec. Zahvaljujem svima koji su i ovog puta doprinijeli organizaciji i održavanju biciklijade te ih pozivam da i dalje nastavimo zajedničkim snagama raditi na dobrobit svih naših mještana, kao i gostiju koji se kod nas nađu – istaknuo je načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić.

zatvori