Petak, 27. rujna 2024.

BERBA MEDALJA Hrvačice Podravke odlične na Prvenstvu Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za žene održano je u Bujama i to za uzraste starijih djevojčica, kadetkinja, juniorki, mlađih seniorki te seniorke.

Hrvački klub Podravka na ovom natjecanju nastupio je s 12 natjecateljica s time da su neke imale pravo nastupiti u više uzrasta tako da su se neke hrvačice uspjele okititi i s više od jedne medalje.

– U uzrastu starijih djevojčica do 15 godina nastupile su Lara Blažeković, Viktoria Ivurin, Korina Rogić, Rajna Tot, Vida Ruđic, Ida Nađ, Mia Erak te Jana Ruđic. Lara Blažeković je prošlogodišnji naslov prvakinje Hrvatske iz 39 kilograma ove godine preslikala na kategoriju do 42 kilograma te je tako potvrdila svoj status reprezentativke. Viktoria Ivurin nastupila je u kategoriji do 46 kilograma no s obzirom na to da je ona vrlo kratko u hrvanju nije se uspjela izboriti za medalju. Korina Rogić kao ulazno godište i s manjkom kilograma uspjela je u kategoriji do 58 kilograma izboriti broncu s dvije odlične pobjede. Rajna Tot također u kategoriji do 58 kilograma s tri pobjede i porazom u finalu smjestila se na odlično drugo mjesto – objašnjavaju u klubu.

Dodaju da su u kategoriji do 66 kilograma imali dvije predstavnice.

– Vida Ruđic je uz vrlo dobro hrvanje uspjela doći do svoje prve medalje na prvenstvu države. Ovoga puta pripala joj je bronca no u skorije vrijeme vjerujemo da se može popeti na najviše postolje. Druga naša predstavnica u istoj kategoriji bila je Ida Nađ koja je pokazala veliku želju za borbom no manjak iskustva ovoga je puta bio presudan te je tako ostala bez medalje – ističu.

Napominju i da su u kategoriji do 76 kilograma imali dvije predstavnice, Janu Ruđic i Miu Erak.

– Jana se uz dvije odlične pobjede uspjela popeti na najviše postolje i osvojiti naslov prvakinje Hrvatske. Mia Erak kao ulazno godište nastupila je po prvi puta na natjecanju. Mia je uspjela pobijediti jednu borbu no druge dvije gubi te se smješta na korak do medalje odnosno četvrto mjesto – ističu.

U uzrastu kadetkinja do 17 godina nastupile su Jelena Mijatović, Rajna Tot i Jana Ruđic.

– Jelena Mijatović nastupila je u kategoriji do 57 kilograma te uz dvije pobjede osigurava finale. U finalu prilikom vodstva 11:2 u njenu korist Jelena ulazu u jednu rizičnu akciju te ostaje u tuš poziciji iz koje se nije uspjela izvući te gubi borbu i smješta se na drugo mjesto. Rajna Tot kao ulazno godište u uzrastu kadetkinja uz jednu pobjedu i dva poraza smješta se na vrlo dobro četvrto mjesto. Jana Ruđic također kao ulazno godište ostvaruje dvije pobjede i jedan poraz što joj je bilo ovoga puta dovoljno za drugo mjesto – pojašnjavaju.

U uzrastu juniorki imali su samo jednu predstavnicu, Lanu Nogić koja je ponovila prošlogodišnji naslov u 57 kilograma. Isto tako Lana je nastupila i u mlađim seniorkama no u kategoriji do 59 kilograma u kojoj je također osvojila prvo mjesto. No niti tu nije kraj, Lana je nastupila i u seniorskom uzrastu te ponovno zauzima prvo mjesto u kategoriji do 59 kilograma.

– Lana je tako po prvi puta u povijesti kluba postala prvakinja Hrvatske u tri različita uzrasta. Uz Lanu imali smo još jednu seniorku, Antoniu Lončarić koja je svoj prošlogodišnji naslov prvakinje premjestila iz kategorije do 55 kilograma u kategoriju do 53 kilograma – zaključuju.

Slušaj uživo
zatvori