Nedjelja, 28. travnja 2024.

[3. HNL SJEVER] I dalje je gusto na dnu tablice, Križevčanima se zakomplicirala borba za naslov prvaka

Na sjeveru Hrvatske ove se subote igraju utakmice 24. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever.

Svi susreti počinju u 17 sati, a nogometaši Koprivnice putuju u Orahovicu gdje će snage odmjeriti s Papukom. S obzirom na to do da su četiri momčadi s dna tablice u zadnjem kolu podijelile bodove, situacija je po pitanju bodovnih razlika ostala ista; Koprivnica je sedma s 25 bodova, Podravac je osmi s 21 bodom, Podravina je deveta s 19 bodova, a Virovitica je 10. s 18 bodova. Kola je sve manje i kraj prvenstva je sve bliže sto znači da ekipe s dna moraju zapeti jer se nitko ne želi dovesti u nepovoljan položaj. Kada je pak riječ o subotnjim protivnicima Koprivničanaca, oni su šesti i broje svega bod više od Koprivnice zbog čega se Koprivničanci trebaju nadati novim bodovima, no nešto će se pitati i domaćine.

U Virovitici će se pak susreti istoimeni domaćin i Podravac. Naveli smo u gornjem odlomku sve motive za nove bodove kod obje ekipe, a Virovitici bi eventualni poraz teže pao s obzirom na to da je posljednja. Teško bi nakon potencijalnog poraza bilo i Virovcima.

Naravno, situacija je napeta i na vrhu tablice. Vodeći Radnik iz Križevaca u prošlom je kolu izgubio te je tako prosuo prednost nad drugoplasiranim Poletom; ove dvije ekipe sada dijeli svega bod razlike. Križevčani u nadolezećem kolu na svom terenu dočekuju Podravinu, a ako žele naslov prvaka, do kraja prvenstva moraju dati sve od sebe i pokazati zube svim protivnicima.

Spomenimo još da će Polet u subotu snage na domaćem terenu odmjeriti s četvrtim Rudarom i riječ je o izuzetno važnom ogledu koji može utjecati na borbu za naslov, dok će još zaigrati i Varteks i Dinamo iz Domašinca.


Raspored igranja 24. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

13.05.2023 17:00 Orahovica NK Papuk – NK Koprivnica
13.05.2023 17:00 Virovitica NK Virovitica – NK Podravac
13.05.2023 17:00 Križevci NK Radnik Križevci – NK Podravina
13.05.2023 17:00 SMnM NK Polet – NK Rudar
13.05.2023 17:00 Varaždin NK Varteks – NK Dinamo D

Tablica Treće hrvatske nogometne lige Sjever:

zatvori