Utorak, 7. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Prugovčani nakon bolnog poraza dočekuju Viktoriju, neizvjesno je na dnu tablice

Polako ulazimo u završnicu prvenstva u Drugoj nogometnoj županijskoj ligi, ovog vikenda igraju se susreti 23. kola.

Gotovo sve utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati, a nogometašima Mladosti u Koprivničke Brege dolazi Hrvatski bojovnik. Bregovci i dalje ne znaju za bodove, u proljetnom dijelu prvenstva dosad bilježe samo poraze te padaju na tablici, a trenutno su 11. s 19 bodova. Hrvatski bojovnik je s druge strane posljednji i broji 11 bodova, no blizu je i pretposljednji Čvrstec s 12, odnosno 12. Graničar iz Novog Virja s 13 bodova. Dakle, situacija na dnu tablice je izrazito napeta, a nogometaši Bojovnika trebali bi igrati pod imperativom pobjede ako žele pobjeći s dna. No, nešto će se pitati i domaćine kojima bi konačna pobjeda ili barem remi dobro došli.

U Mičetincu ćemo gledati susret istoimenog domaćina i Podravca. Mičetinac je pritom šesti te u nedjeljnu utakmicu ulazi nakon poraza od Prekodravca, dok je Podravec četvrti i prošlog je vikenda slavio protiv Graničara iz Novog Virja. U svakom slučaju, u Mičetincu ćemo gledati zanimljiv susret ekipa kojima su bodovi važni kako bi očuvali položaj na tablici.

Već smo naveli u kakvoj su situaciji Graničar i Čvrstec, a jedna od ovih ekipa nakon nadolazećeg vikenda bi mogla biti u još nepovoljnijem položaju s obzirom na to da se ove dvije momčadi susreću u nedjelju u Novom Virju.

Kada je pak riječ o Omladincu, on će nakon trijumfalne i uvjerljive pobjede protiv prvoplasiranog Prugovca ove nedjelje put Gornje Rijeke gdje ga dočekuje istoimeni domaćin. Omladinac je nakon velikog slavlja pokazao da može parirati svima i zbog toga je izrazito motiviran, no motivirani su i nogometaši Gornje Rijeke koji su u pretprošlom kolu pobijedili Podravec, dok su u prošlom izgubili od Gornje Rijeke.

Kad smo već kod Prugovca, on će na svom terenu dočekati Viktoriju. Prugovac i dalje predvodi ligu s 56 bodova, odnosno šest više od drugog Rudara. Da nije došlo do kiksa u Herešinu, Prugovčani bi bili sigurni da je naslov prvaka u njihovim rukama, a sada će se za osvajanje titule morati još malo strpiti i pošteno potruditi jer više nisu toliko sigurni, a trebali bi i pokazati što su i tko su jer novi važan i bitan test nakon neslavnog poraza slijedi već u nedjelju. Prostora za opuštanje nikako nema, a ako prvenstvo uspješno žele privesti kraju, novih kikseva kod Prugovčana više ne bi trebalo biti.

Zanimljivo će biti i u Gotalovu gdje Gošku pristiže Rudar iz Glogovca. Glogovčani su u ovom susretu favoriti, a igraju pod imperativom pobjede kako bi održali korak za liderom prvenstva.

Spomenimo i da kolo u subotu u 17 sati otvaraju Sokol i Prekodravac.


Raspored igranja 23. kola Druge županijske nogometne lige:

13.05.2023 17:00 Sokolovac NK Sokol – NK Prekodravac
14.05.2023 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Hrvatski bojovnik
14.05.2023 17:00 Mičetinac NK Mičetinac – NK Podravec
14.05.2023 17:00 Novo Virje NK Graničar (NV) – NK Čvrstec
14.05.2023 17:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Omladinac
14.05.2023 17:00 Prugovac NK Prugovac – NK Viktorija
14.05.2023 17:00 Gotalovo NK Gošk – NK Rudar (G)

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori