Subota, 4. svibnja 2024.

[2. ŽNL] Nogometna poslastica u Herešinu, napeto je na dnu tablice

Ovog vikenda diljem županije igraju se utakmice 22. kola Druge županijske nogometne lige.

Sve utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati, a Rudar iz Glogovca putuje u Mokrice Miholečke gdje će snage odmjeriti s Hrvatskim bojovnikom. Rudar drugu poziciju i dalje uvjerljivo drži s 47 bodova, a izuzev poraza od Omladinca u pretprošlom kolu, bilježi samo pobjede. S motivom pobjede i odlazi Hrvatskom bojovniku koji je pretposljednji s 11 bodova, odnosno broji tek dva boda više od posljednjeg Čvrsteca. Spomenimo usput i da je Graničar iz Novog Virja 12. s 13 bodova. Dakle, situacija na dnu tablice je gusta, a nijedna od ekipa sa začelja ne smije se opustiti te do kraja prvenstva mora dati sve od sebe da izbjegne nepovoljan položaj, odnosno ispadanje iz lige.

Derbi kola igrat će se u Herešinu gdje će snage odmjeriti Omladinac i Prugovac. Omladinac je pritom treći s 41 bodom, dok favorizirani Prugovac predvodi ligu s 56 bodova. Prugovac je ujedno i glavni favorit za osvajanje naslova prvaka koji mu je praktički nadohvat ruke; stvari na vrhu su, za razliku od dna tablice, poprilično jasne. Ipak, Omladinac će u ovom susretu sigurno dati sve od sebe da “zapapri” situaciju gostima, no spomenimo da je u prošlom kolu remizirao s Goškom, dok je prije toga pobijedio Rudar. U Herešinu nas stoga čeka zanimljiv i napet susret koji će sigurno okupiti mnoge ljubitelje županijskih nogometnih travnjaka.

Već spomenuti posljednji Čvrstec na svom će terenu dočekati Gornju Rijeku, a u ovaj susret ulazi nakon izuzetno bolnog poraza od Prugovca u prošlom kolu od čak 0:13. Nogometaši Gornje Rijeke su s druge strane prošlog vikenda pobijedili Podravec, a prije toga i bregovsku Mladost te Prekodravac.

Podravec je četvrti i broji 39 bodova, a ove će nedjelje zaigrati s Graničarom iz Novog Virja. Iako su mnogi predvidjeli “šetnju” Torčanaca kroz proljetni dio prvenstva, to se ipak nije dogodilo, a vidjet ćemo koliko u nadolazećim kolima mogu popraviti, ili barem učvrstiti svoj položaj. Torčanci su u ovom susretu u svakom slučaju favoriti. Podsjetimo, sve pobjede koje je Graničar iz Novog Virja ostvario ove sezone, ostvario je tijekom proljeća te se malo podigao na tablici, no prostora za opuštanje svejedno nema, kao što smo to već i napisali.

U Koprivničkim Bregima gledat ćemo ogled Mladosti i Sokola. Bregovci nisu u dobroj formi, za bodove ne znaju već osam kola zaredom, a posebno teško znali su stradavati upravo na domaćem terenu. Sokol je po tom pitanju u boljem položaju, a u zadnja četiri kola ostvario je dvije pobjede i dva remija.

Spomenimo da će u ovom kolu snage još odmjeriti Viktorija i Gošk te Prekodravac i Mičetinac.


Raspored igranja 22. kola Druge županijske nogometne lige:

07.05.2023 17:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Rudar (G)
07.05.2023 17:00 Vojakovac NK Viktorija – NK Gošk
07.05.2023 17:00 Herešin NK Omladinac – NK Prugovac
07.05.2023 17:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Gornja Rijeka
07.05.2023 17:00 Torčec NK Podravec – NK Graničar (NV)
07.05.2023 17:00 Ždala NK Prekodravac – NK Mičetinac
07.05.2023 17:00 Koprivnički Bregi NK Mladost – NK Sokol

Tablica Druge županijske nogometne lige:

zatvori