Petak, 3. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Sve ili ništa u Sigecu, Peterančani u Močilama, Lipa kod kuće protiv Starigrada

Uzbudljivo će biti ovog vikenda na županijskim nogometnim travnjacima, igra se 24. kolo Prve županijske nogometne lige.

Do kraja prvenstva dijele nas još svega tri kola te smo zakoračili u završnicu, a 24. kolo u subotu se otvara utakmicama u Đurđevcu i Koprivnici. U grad Picoka Graničaru u 16 sati dolazi Tomislav Radnik; svima je već poznato da su nogometaši Graničara drugi na tablici i da broje 46 bodova, osam manje od prvoplasiranog Bratstva. S obzirom na to da su Kunovčani u zadnjih par kola prosuli i par važnih bodova, borba za naslov bila se zakomplicirala, no Picoki su se prošli vikend “poskliznuli” u Peterancu i remizirali s Panonijom čime se borba praktički rasplela. Ipak, Picoki će dati sve od sebe da prvenstvo uspješno privedu kraju te očuvaju odličnu drugu poziciju, a u subotnjem susretu su favoriti.

U drugoj subotnjoj utakmici u 17 sati snage će odmjeriti Miklinovec i Kalinovac. Miklinovčani su 12. na tablici s 26 bodova, blizu je i pretposljednji Starigrad s 24 boda, dok ih zadnja Mladost iz Sigeca ima 16. Gosti su pak šesti te su u zadnja tri kola ostvarili isto toliko pobjeda, a Miklinovčani su u istom razdoblju dvaput slavili, a jednom izgubili. Domaćinima neće biti lako, no vidjet ćemo tko će na kraju ovog susreta slaviti.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju, u 10 sati u Đelekovcu ćemo gledati susret Osvita i Sloge. Đelekovčani su četvrti na tablici, no u zadnje vrijeme su prosuli poneke važne bodove; u zadnjem kolu izgubili su od Drave iz Novigrada Podravskog. Kada je pak riječ o Slogi, ona je u sredini tablice i u zadnjih šest kola ne zna za poraz uz dva remija i četiri pobjede.

Preostali susreti počinju u 17 sati, a najzanimljiviju utakmicu gledat ćemo u Sigecu gdje domaćoj Mladosti dolazi Bratstvo. Naime, već smo naveli da su Sigečani debelo na dnu tablice s mršavih 16 bodova, a nakon nedjelje bi i službeno mogli postati “fenjeraši”; ako ostanu bez bodova više se ni na koji način neće moći odvojiti sa začelja. S druge pak strane Kunovčani u Sigetec dolaze po puni plijen kako bi i matematički osigurali naslov prvaka. Dakle, ulozi su veliki i u Sigecu ćemo gledati neugodnu utakmicu za “sve ili ništa”.

Bit će zanimljivo i u Močilama gdje istoimenom domaćinu pristiže Panonija. Odlične rezultate pokazuju Močilani u zadnje vrijeme, a iako su izgubili od Bratstva u zadnjem kolu, to ih neće obeshrabriti kako bi do kraja prvenstva održali snagu i ostali u gornjem dijelu tablice. Panonija je pak po rezultatskim uspjesima u zadnje vrijeme u lošijoj poziciji s obzirom na to da niže samo poraze, no spomenuli smo i remi koji se dogodio prošlog vikenda protiv favoriziranog Graničara.

Kada je pak riječ o Lipi, ona će na domaćem terenu u Hlebinama dočekati Starigrad. Riječ je o ogledu ekipa koje se također nisu najbolje snašle ove sezone, prosule su podosta bodova, a sada se susreću međusobno.

Nekoliko kilometara dalje u Drnju će igrati Tomislav i novigradska Drava. Drnjančani su u dobroj formi, mogli su možda upisati poneki bod više tijekom sezone, no trenutno su treći s 42 boda. Drava je pak 10., a nakon podosta neuspjeha u zadnja četiri kola ostvarila je dva remija i dvije pobjede . Drnjančani su favoriti, a vidjet ćemo kako će igrati protiv ekipe koja se pred kraj prvenstva “probudila”.

Spomenimo još da će se 24. svibnja u 18 sati igrati odgođena utakmica 23. kola – zaigrat će Tomislav Radnik i Miklinovec.


Raspored igranja 24. kola Prve županijske nogometne lige:

20.05.2023 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Tomislav Radnik
20.05.2023 17:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Kalinovac
21.05.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Sloga
21.05.2023 17:00 Sigetec NK Mladost Sigetec – NK Bratstvo
21.05.2023 17:00 Koprivnica NK Močile – NK Panonija
21.05.2023 17:00 Hlebine NK Lipa – NK Starigrad
21.05.2023 17:00 Drnje NK Tomislav – NK Drava (NP)

Odgođena utakmica 23. kola:

24.05.2023 18:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Miklinovec

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori