Srijeda, 27. ožujka 2024.

[1. ŽNL] Starigradu dolazi Miklinovec, Sloga protiv Tomislava, Lipa putuje u Novigrad Podravski

Ovog vikenda igra se 25. kolo Prve županijske nogometne lige, ujedno i predzadnje ove sezone.

Kolo se otvara u subotu u 17 sati utakmicom u Kalinovcu gdje će se sastati istoimeni domaćin i Graničar iz Đurđevca. Jasne su stvari na vrhu tablice – Bratstvo je od prošlog kola ponovno prvak, a Graničar će, ako sezonu uspješno privede kraju, biti na drugom mjestu. Ipak, ne treba podcijeniti domaćine u subotnjem susretu s obzirom na to da su u zadnja četiri kola ostvarili isto toliko pobjeda i to protiv vodećih ekipa u ligi. Spomenimo i da su Kalinovčani trenutno četvrti te broje bod više od petog Osvita.

Kad smo već kod Osvita, on će u nedjelju u 10 sati na svom terenu biti domaćin sigečkoj Mladosti. Prošlog smo vikenda i službeno saznali da Sigečani napuštaju elitni razred županijskog nogometa, a u preostala dva susreta eventualno bi mogli osvojiti pokoji bod kako bi sezonu završili u pozitivnijem tonu. Đelekovčani su ipak favoriti, a s obzirom na to da od njih bod manje pak imaju Močile, jasno je da će dati sve od sebe da održe dobar plasman.

Sve ostale utakmice igraju se u nedjelju u 17 sati, a u Starigradu ćemo tako gledati utakmicu istoimenog domaćina i Miklinovca. Riječ je o svojevrsnom derbiju začelja s obzirom na to da je Starigrad pretposljednji s 24 boda, dok ih 12. Miklinovec ima 27. Dodajmo još i da su Miklinovčani jučer odigrali zaostalu utakmicu 23. kola protiv Tomislav Radnika koja je završila remijem od 2:2.

Zanimljivo će biti i u Koprivničkom Ivancu gdje Slogi dolazi Tomislav. Drnjančani su favoriti, no u ovaj susret ulaze nakon podjele bodova s Dravom iz Novigrada Podravskog. Sloga je pak također remizirala, i to s Osvitom.

A nogometaši Lipe u prošlog vikenda ostvarili dugoočekivanu pobjedu, s 2:0 pobijedili su Starigrad. Ove će nedjelje Hlebinčani put Novigrada Podravskog gdje ih dočekuje Drava. Riječ je o susretu ekipa koje u ovoj sezoni nisu pokazivale najbajnije igre, a prilika za poboljšanjem rezultatskih uspjeha pružit će im se sada.

U Svetom Ivanu Žabnu sastat će se domaći Tomislav Radnik i Močile. Tomislav Radnik je pritom u zadnja dva kola upisao dva remija, a Močile dva poraza.

Preostala utakmica kola igra se u Peterancu gdje igraju Panonija i Bratstvo. Kunovčani su neopterećeni, sigurni su prvaci, na putu su i u viši rang, a u preostala dva kola mogu samo dodatno poboljšati ovosezonski uspjeh. I Panonija se u zadnje vrijeme pomaknula s “mrtve” točke – nakon niza pet poraza prvo je remizirala s Graničarom, a onda i pobijedila već spomenute Močile.


Raspored igranja 25. kola Prve županijske nogometne lige:

27.05.2023 17:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Graničar (Đ)
28.05.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Mladost Sigetec
28.05.2023 17:00 Starigrad NK Starigrad – NK Miklinovec
28.05.2023 17:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Tomislav
28.05.2023 17:00 Novigrad Podravski NK Drava (NP) – NK Lipa
28.05.2023 17:00 Sveti Ivan Žabno NK Tomislav Radnik – NK Močile
28.05.2023 17:00 Peteranec NK Panonija – NK Bratstvo

Kolo 23 – odgođena utakmica:

NK Tomislav Radnik – NK Miklinovec 2:2

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori