Petak, 3. svibnja 2024.

[1. ŽNL] Derbi svih derbija u Đurđevcu, Močile odlaze Sigečanima, u Miklinovec dolazi Panonija

Zanimljivo će biti ovog vikenda na travnjacima diljem županije, igraju se utakmice 22. kola Prve županijske nogometne lige.

U subotu se u 17 sati igraju svega dvije utakmice, a najvažniji susret kola, možda i derbi svih derbija, gledat ćemo u Đurđevcu gdje će snage odmjeriti domaći Graničar i gostujuće Bratstvo. Bratstvo i dalje uvjerljivo predvodi ligu s 51 bodom, odnosno devet više od drugih Đurđevčana te mu je naslov prvaka praktički u rukama, a eventualnim kiksom protiv jakih Picoka slavlje bi se moglo još malo odgoditi. Podsjetimo, Bratstvo je u prošlom kolu izgubilo od pretposljednjeg Miklinovca koji je svojom igrom šokirao Old Trafford. Naravno, Kunovčanima u subotu neće biti lako, Đurđevčani su u idealnoj formi te u proljetnom dijelu prvenstva žare i pale ligom, a upisali su svega jedan remi, i to pomalo iznenađujuće protiv posljednje Mladosti iz Sigeca. Vrlo zanimljivu i važnu utakmicu gledat ćemo stoga u gradu Picoka; s jedne strane bit će ekipa koja iščekuje zadnji korak prema slavlju, a s druge momčad koja će željeti nastaviti s odličnim rezultatima i dokazom kvalitete.

Zanimljivo će u subotu biti i u Miklinovcu kamo dolazi Panonija. Već smo pisali da su Miklinovčani pretposljednji s 23 boda, odnosno broje sedam bodova više od posljednjih Sigečana. Iako trenutno “lakše dišu”, prostora za opuštanje nema jer prvenstvo još nije završeno i ako do obrata ne može doći na vrhu tablice, na dnu svakako može. Spomenuli smo i trijumfalnu pobjedu Žute podmornice protiv Bratstva, a sigurno je stoga da motivacije u redovima Miklinovčana ne nedostaje te da će u subotu na svom terenu “gristi”. Panonija je s druge strane sedma i ne pokazuje bajne rezultate; tijekom proljeća je ostvarila svega jednu pobjedu, a svi ostali susreti završili su porazom. U svakom slučaju, i u Miklinovcu će biti napeto.

Svi ostali susreti igraju se u nedjelju, prvi je na rasporedu u Đelekovcu u 10 sati gdje Osvitu dolazi Starigrad. Izgubio je Osvit u prošlom kolu od Kalinovca, a ništa bolje nije prošao niti Starigrad koji je pak poražen od Sloge. Starigrad ujedno i nije predaleko od ekipe sa začelja, na 11. je poziciji i u gustom rasponu broji 24 boda. Osvit je s druge strane četvrti te je bodovno izjednačen s petim Močilama – obje ekipe broje 31 bod.

Ostale utakmice počinju u 17 sati, a u Sigetec u ulozi favorita dolaze Močile. Sigečanima svaki novi poraz sve teže pada, a i sve je izglednije da eventualni bijeg sa začelja možda i neće biti najjednostavniji. Močilani pak u proljetnom dijelu prvenstva više-manje ostvaruju odlične rezultate i pokazali su da se mogu “potući” sa svima. S tim ciljem i dolaze u Sigetec.

Svega nekoliko kilometara dalje u Hlebinama ćemo gledati sraz Lipe i Tomislav Radnika. Lipa je u prošlom kolu upisala dugoočekivanu pobjedu i to protiv Panonije, a vidjet ćemo može li sada pri koncu prvenstva nastaviti s pozitivnim rezultatima te malo poboljšati svoj položaj na tablici. Nogometaši Tomislav Radnika u ovaj susret ulaze nakon dva vezana poraza – protiv Osvita i Tomislava.

Kad smo već kod Tomislava, on će na Parku prinčeva biti domaćin Kalinovcu. I Drnjačani su nedavno upali u malu rezultatsku krizu, no sada su pobijedili dvaput zaredom, ali ipak ne treba podcijeniti goste koji su u prošlom kolu svladali Osvit.

Preostala utakmica kola igra se u Koprivničkom Ivancu gdje se sastaju Sloga i Drava iz Novigrada Podravskog. Sloga je, rezultatski gledano, u boljem položaju te ju možemo okarakterizirati kao favorita, no i nogometaši Drave su u zadnja dva kola pokazali nešto više od čistog prosipanja bodova – prvo su remizirali sa Starigradom, a onda i pobijedili sigečku Mladost.


Raspored igranja 22. kola Prve županijske nogometne lige:

06.05.2023 17:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Bratstvo
06.05.2023 17:00 Koprivnica NK Miklinovec – NK Panonija
07.05.2023 10:00 Đelekovec NK Osvit – NK Starigrad
07.05.2023 17:00 Sigetec NK Mladost – NK Močile
07.05.2023 17:00 Hlebine NK Lipa – NK Tomislav Radnik
07.05.2023 17:00 Drnje NK Tomislav – NK Kalinovac
07.05.2023 17:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Drava (NP)

Tablica Prve županijske nogometne lige:

zatvori