Četvrtak, 2. svibnja 2024.

Zelena čistka u subotu u Koprivnici, čistit će se divlja odlagališta u Dragnovcu i Kunovec Bregu

Grad Koprivnica i ove godine organizira Zelenu čistku – akciju čišćenja divljih odlagališta otpada.

Iz koprivničke Gradske uprave poručuju da će se čistka održati u subotu 22. travnja s početkom od devet sati, dok je okupljanje sudionika predviđeno u 8:30 na Sajmištu kod nekadašnje vage.

– Ove godine čistit će se tri lokacije – dvije u prigradskom naselju Draganovec i jedna u prigradskom naselju Kunovec Breg. Tog dana obilježava se i Dan planeta Zemlje, što je ujedno dodatan poticaj za organizaciju ove hvalevrijedne aktivnosti. Naime, Koprivnica je doista odličan primjer dobre prakse kada govorimo poticanju svijesti o važnosti odgovornog gospodarenja otpadom, a sve s ciljem očuvanja okoliša i prirode. U prilog tome najbolje govore podaci o količini prikupljenog razvrstanog otpada – objašnjavaju.

Napominju da je akcija ove godine i dio projekta “Od izvora do mora” te je ovisno o broju okupljenih volontera i količini prikupljenog otpada moguće osvojiti nagradni fond za kupnju sadnica drveća za urbano pošumljavanje.

– Pozivaju se građani da se pridruže čišćenju divljih deponija te budu dio ove hvalevrijedne akcije. Prijave se mogu napraviti putem maila [email protected]. Svim sudionicima osiguran je prijevoz do lokacije, osvježavajuće piće, rukavice, gablec – zaključuju.

zatvori