Četvrtak, 25. travnja 2024.

Zekić potvrdio: Nakon završetka sezone napuštam Slaven Belupo

Zoran Zekić bit će na klupi Slaven Belupa u nadolazećih sedam kola, a onda napušta klub.

Potvrdio je to trener Farmaceuta na današnjoj konferenciji za medije koja je održana uoči sutrašnje utakmice 30. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige koju Slaven Belupo s Osijekom igra na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš.

Zekić je tako otkrio kako je odlazak njegova odluka, a s klubom je dogovorio suradnju do kraja sezone.

– Dogovorio sam s klubom da ću ostati još ovih sedam kola, a onda više neću biti trener Slaven Belupa. Mislim da je to pošteno reći, neke stvari se vuku već duže vrijeme, puno toga se priča po gradu i meni to jednostavno više nije prihvatljivo. Osim toga, ako čovjek u glavi nije spreman raditi smatram da je pošteno da ljudi iz kluba to znaju i da se odrede s novim trenerom jer pripreme nakon završetka prvenstva počinju jako brzo. Zaista nije floskula, klub treba biti iznad svih nas i ovih sedam kola moramo biti na nivou. Usred svega trebamo biti još više koncentrirani i napaljeni te pokazati sami sebi što smo zaslužili u svemu što smo radili zadnjih godinu i pol dana – kazao je Zekić.

Na pitanje jesu li recentni medijski napisi bili “kap koja je prelila čašu”, Zekić je rekao kako se njegov odlazak “kuha” već neko vrijeme.

– Svašta se piše, imao sam drugih ponuda i one su bile u prosincu, znate da sam ih odbio. Nemam drugu soluciju, nisam ni sa kime razgovarao, usmjeren sam na Belupo narednih mjesec i pol dana. Sve je to život, takve se stvari dešavaju – poručio je Zekić i zaključio kako nijedan trener nije vječan.

Jedno od novinarskih pitanja bilo je i hoće li njegova momčad uspješno završiti sezonu, odnosno hoće li ga Farmaceuti kao trenera moći pratiti.

– Siguran sam u to, to je 200 posto. Da oni nisu takvi kakvi jesu, danas se ne bismo nalazili gdje se nalazimo. Opet se moram vratiti na polufinale Kupa, smatram da smo to mogli proći, no još smo u borbi za četvrto mjesto i igrači će dati sve od sebe – istaknuo je.

Temu o odlasku završio je pritom jasnom rečenicom.

– Kad nisi 200 posto čist u glavi onda patiš samog sebe i postaješ teret i sebi i drugima. Mislim da to nije pošteno prema nikome – rekao je.

Kada je pak riječ o sutrašnjoj utakmici s Osijekom, Zekić je spomenuo kako je riječ o još jednom zahtjevnom susretu.

– Protivnik je jako dobar sa svojim kvalitetama i problemima. Sutra moramo biti raspoloženi taktički i u svakom drugom smislu. Odradit ćemo sada trening pa ćemo se odrediti za sastav, a vidjet ćemo kakvo je stanje što se tiče ozlijeđenih. Napravili smo analizu i još se moramo taktički odrediti na terenu i probati popraviti polugluposti koje smo radili zadnjih par utakmica i biti još sigurniji u svemu – zaključio je Zekić.

Spomenimo da je sutrašnja utakmica na rasporedu u 18:10.

zatvori