Subota, 21. rujna 2024.

VIKEND REKORDERI Najbrži gradom protutnjao 90 kilometara na sat iznad dozvoljene brzine, a najpijaniji vozio s 2,33 promila

Tijekom produženog vikenda u Podravini i Prigorju zabilježeno je sedam prometnih nesreća i 160 prometnih prekršaja.

Policijska uprava koprivničko-križevačka izvijestila je da su najčešći uzroci prometnih nesreća bili nepropisno kretanje vozila na kolniku, nepropisno uključivanje u promet, nepoštivanje prednosti prolaska, nepropisno skretanje i ostale okolnosti.

Kada je riječ o prometnim prekršajima, najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja i vožnji pod utjecajem alkohola.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju u 2:10 u Kenđelovcu kod 49-godišnjeg vozača osobnog automobila koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,33 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 8:09 u Križevcima u Ulici Ivana Lepušića kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 141 kilometar na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat – objašnjavaju u policiji.

Dodaju da je tijekom pojačanog nadzora prometa evidentiran jedan recidivista te je izvršen nadzor 49 mladih vozača koji su počinili četiri prometna prekršaja.

Slušaj uživo
zatvori