Nedjelja, 28. travnja 2024.

VIDEO Trener Koprivničanaca Bojan Tucaković: Dečki su marljivi i ostvareni rezultati nisu slučajnost, već plod sinergije

Nogometaši Koprivnice ušli su u pozitivan rezultatski niz.

U posljednjih sedam utakmica u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Sjever i Županijskom nogometnom kupu ostvarili su šest pobjeda i jedan neodlučeni rezultat, a upravo tim povodom održana je i konferencija za novinare na kojoj su govorili predsjednik kluba Tomislav Zalar, član Uprave Goran Međurečan i trener prve momčadi Bojan Tucaković, izvijestili su iz kluba.

Predsjednik Zalar naglasio je tako da je prosjek godina u momčadi 22 što znači da je riječ o vrlo mladoj ekipi.

Foto: Miroslav Miletić / NK Koprivnica

– Ta mladost u spoju s par iskusnih igrača i odličnim trenerom urodila je plodom. Ispred cijele Uprave mogu reći da smo zadovoljni i ponosni na dečke i na trenera. Istaknuo bih i da je većina domaćih dečki, a i one koji nisu iz Koprivnice već praktički smatramo domaćima jer su toliko dugo ovdje – istaknuo je.

O uspjehu prve momčadi govorio je i trener Tucaković koji je, podsjetimo, preuzeo momčad uoči zimskih priprema.

Foto: Miroslav Miletić / NK Koprivnica

– U prvi plan bih stavio moje igrače koji su pokazali veliki karakter, i na tome im svaka čast. Ušli smo u drugi dio prvenstva s minusom na ljestvici i nije bilo lako. Dečki su marljivo trenirali tijekom zimskih priprema, tako su nastavili i u drugom dijelu prvenstva, i ostvareni rezultati nisu slučajnost, već su plod sinergije nogometaša, Uprave i suradnje sa Slavenom Belupom. Na sve to sam iznimno ponosan i zahvalan. Ti mladi momci su željni dokazivanja i pronalaska svog mjesta pod suncem. Nadam se da ćemo tako dalje nastaviti i da ćemo se izvući iz ove neugodne situacije na ljestvici – kazao je.

Član Uprave Međurečan je zahvalio treneru i igračima.

Foto: Miroslav Miletić / NK Koprivnica

– Oni su odradili najveći dio posla. Trebalo je imati hrabrosti preuzeti momčad s obzirom na situaciju u kojoj smo bili, zato još jednom hvala Bojanu. Ponosan sam na tu našu mladost, ali i na igre koje smo pružili. Mi smo u ovih sedam-osam kola na proljeće praktički sve nadigrali, čak smo i u utakmicama u kojima nismo pobijedili, u Varaždinu i Domašincu, realno bili bolji – poručio je Međurečan.

Spomenimo da će nogometaši Koprivnice večeras u 18 sati na Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš odmjeriti snage s Podravinom u sklopu 22. kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever. Očekuje ih i utakmica polufinala Županijskog nogometnog kupa protiv Radnika iz Križevaca koja se igra 3. svibnja u 17 sati.

– Vodimo se time da idemo iz utakmice u utakmicu, svaka prva sljedeća nam je najvažnija. Nismo puno poletjeli, nego imamo jasan cilj i viziju. Želimo dalje normalno raditi i trenirati, u svakoj utakmici dati sve od sebe i prije svega prezentirati dobru igru. Ako si pošten prema radu, ako si normalan i daješ sve od sebe, uvijek će za to stići i nagrada. Nekad malo brže, nekad malo kasnije, ali uvijek sve dođe na svoje – zaključio je trener Tucaković.

Cijelu konferenciju pogledajte u videoprilogu.

 

Video s današnje pressice na kojoj su sudjelovali predsjednik Tomislav Zalar, trener Bojan Tucaković i član Uprave Goran Međurečan.

VIDEO: Miroslav Miletić/NK Koprivnica

Objavljuje NK Koprivnica u Četvrtak, 27. travnja 2023. 

zatvori