Srijeda, 1. svibnja 2024.

Uskrsne košarice dobrote podijeljene potrebitim mještanima Podravskih Sesveta

Hrvatsko folklorno društvo Sesvečice iz Podravskih Sesveta po drugi put je organiziralo “Uskrsnu košaricu dobrote”.

Članovi udruga s područja Podravskih Sesveta i okolice su u narodnim nošnjama prošli središtem naselja i prisustvovali svečanoj svetoj misi u 11 sati, a nakon toga obišli najpotrebitije mještane i poklonili im uskrsne košarice.

– Podijelili smo 10 košarica, a pomogli su nam članovi iz KUD-a Delovi, Grgur Karlovčan iz Kalinovca i Udruge žena Kloštar Podravski. S područja susjedne Virovitičko-podravske županije bili su KUD Srtarogradački Marof, Udruga žena Guščarice iz Grabrovnice, KUD Petar Preradović iz Grabrovnice i Udruga žena Dinjevac – rekla je tajnica Hrvatskog folklornog društva Sesvečice Monika Barčan.

Reakcije mještana su pozitivne, a najveća podrška im je načelnik Mladen Sitek koji je prihvatio inicijativu i financijski podržao manifestaciju, govori Barčan i s ponosom najavljuje manifestaciju Ivanje v Sesvetama koje će se održati 30. lipnja i 1. srpnja.

– Radimo u suradnji sa svim nacionalnim manjinama s područja Republike Hrvatske koje se žele uključiti, a koje gaje tradiciju i kulturu svojeg kraja u Hrvatskoj. Prvi dan ćemo upoznati nacionalne manjine u tradiciji, gastronomiji i svemu što je karakteristično za njihov kraj – najavljuje Barčan i dodaje da će se drugi dan održati dan folklora, tamburaša i svirača nacionalnih manjina.

Tekst: Silvija Zidar

Foto: Silvija Zidar
Ustupila Monika Barčan.
zatvori